Журналы пользователя:
|
|
|
|
Подписаться
Стаття для НЕпрограм╕ст╕в: Як зрозум╕ти внутр╕шню структуру блога на Wordpress? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 08 янв. 2009 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Коли людина вперше замислю╓ться про можлив╕сть створення власного автономного (standalone) блога ? на перешкод╕ ╖й часто ста╓ техн╕чний аспект. Адже блогером може бути хто завгодно, кому ╓ чим под╕литися ╕з аудитор╕╓ю. Якщо у вас ╓ хоб╕, якщо вас захоплю╓ певна тема, якщо ви хочете под╕литися сво╖ми знаннями (при цьому нема╓ ан╕найменшого значення, що вас ц╕кавить) ? ви можете хот╕ти завести блог.... (
читать далее)
Плани ?Укра╖нсько╖ блогосфери? на 2009 р╕к! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 06 янв. 2009 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Ще один тиждень нап╕вл╕нивого досвятковування новор╕чних та р╕здвяних свят ? ╕ ?Укра╖нська блогосфера? знову заживе сво╖м активним життям. А поки що не дивуйтеся, коли не бачите звичного веч╕рнього оновлення на блоз╕. У мене зараз вв╕мкнений ?в╕дпускний режим?.
Сьогодн╕ ж, щоб на Р╕здво не надто навантажувати вас методолог╕чною ╕нформац╕╓ю, под╕люся деякими планами на 2009-ий р╕к. От чого-чого ? ... (
читать далее)
Намага╓мося пояснити принципи роботи Google Page Rank (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 05 янв. 2009 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
У коментарях до попередньо╖ статт╕ про апдейт Google PR можна знайти к╕лька спроб розтлумачити принципи роботи цього загадкового ранжувального механ╕зму. ╤ хоча, зв╕сна р╕ч, я значною м╕рою сол╕дарний з Андр╕╓м Поданенком, який стверджу╓, що н╕хто (окр╕м х╕ба високопосадовц╕в самого Google) не може стверджувати н╕чого конкретного про алгоритми Google ? все ж деяк╕ припущення ми можемо робити. ╤ не... (
читать далее)
Апдейт PR перед Новим Роком, або За що Google нас незлюбив? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 02 янв. 2009 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Взагал╕ то я не дуже люблю розм╕рковування про пузом╕рки. Особливо, коли ц╕ пузом╕рки за великим рахунком залежать т╕льки в╕д яко╖сь одн╕╓╖ ?велико╖ контори?, перед якою вс╕ ╕нш╕ ?танцюють на задн╕х лапках?.
Ну сам╕ подумайте ? ви створили сайт, ви наповню╓те його ц╕кавим ╕ корисним контентом, а у б╕льшост╕ випадк╕в ? вклада╓те туди часточку сво╓╖ душ╕. Але варто ?великому ╕ могутньому? пошукови... (
читать далее)
З Наступаючим! П╕дсумки 2008-го року та новор╕чн╕ прив╕тання укра╖нським блогерам! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 31 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: *L*u*z*a* За к╕лька годин Новий Р╕к постука╓ться до наших дом╕вок. Я, мабуть, один з останн╕х блогер╕в, який зв╕ту╓ про результати, яких вдалося досягнути за цей р╕к. Але дозвольте, м╕й пост буде ориг╕нальним. Мен╕ хот╕лося б сьогодн╕ менше говорити про себе та сво╖ блоги ╕ б╕льше, про тих людей, як╕ допомагали, надихали ╕ були просто при╓мними сп╕врозмовниками та наставниками. ... (
читать далее)
Дв╕ блогосфери? або Чому розвитку укра╖нських блог╕в н╕чого не загрожу╓! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 30 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: Cyron Останн╕м часом у блогерських колах стало модно стверджувати, що св╕това блогосфера в╕джила вершину свого розвитку ╕ сьогодн╕ наближа╓ться до законом╕рного спаду. Про це св╕дчать численн╕ опитування та анал╕тичн╕ досл╕дження. Про це пишуть ╕ розм╕рковують у р╕зноман╕тних блогах та статтях.
Вт╕м, мен╕ зда╓ться, що так╕ песим╕стичн╕ прогнози щодо майбутнього стану св╕тово╖ (... (
читать далее)
Постимо фотки у Twitter за допомогою моб╕льного телефона (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 29 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
В╕д?╖жджаючи минуло╖ п?ятниц╕ у гори, я об╕цяв по при╖зд╕ под╕литися деякими хитрощами постингу запис╕в та фотограф╕й у Twitter з допомогою одного лише моб╕льного телефона. А об╕цянок, як в╕домо, потр╕бно дотримуватися. Тому сьогодн╕ я розпов╕м про те, як можна легко под╕литися враженнями (скаж╕мо, в╕д по╖здки) з друзями та ?посл╕довниками? (followers) у Тв╕ттер╕, користуючись одним лише моб╕льним... (
читать далее)
Б╕знес-п╕дходи до блог╕нгу: Стратег╕я? чи абсолютний ?рендом? (╕ тр╕шки про моркву з яйцями)? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 25 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: annia316В рамках цього блога я вже неодноразово згадував про б╕знес-п╕дх╕д до блог╕нгу та сво╓ ставлення до нього! Вт╕м, мен╕ зда╓ться, що ╕сну╓ б╕льше, н╕ж один р╕вень наближеност╕ блог╕в до б╕знесу. Чи, попросту кажучи ? весь масив св╕тових блог╕в неможливо однозначно розд╕лити на ?блоги як б╕знес? та ?блоги, як не б╕знес?. Св╕т не ╓ чорно-б╕лим. У ньому безл╕ч нап╕втон╕в!
Ска... (
читать далее)
3 плюс 2 плюс 1? Випуск ?25 (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 19 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
П?ятниця, друз╕! Я вже знаходжусь у потяз╕, який пряму╓ до Черн╕вц╕в. Але завдяки чудесам в╕дкладено╖ публ╕кац╕╖, ви все-р╕вно чита╓те рубрику ?3+2+1??
3
Укра╖нська блогосфера 2008. П╕дсумки. Спроба зробити огляд вс╕╓╖ укра╖нсько╖ блогосфери в╕д автора Blogoreader-a. Зв╕сно, статистика та анал╕з тенденц╕й розвитку, наведений там, не позбавлений певного суб?╓ктив╕зму. Але, як би там не було ? вс╕м... (
читать далее)
Ще один цвях в ?труну? злочинних метод╕в пошуково╖ оптим╕зац╕╖ ? Google зробить ?людський? пошук! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 18 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Спонсор запису:
Все сидите за компьютером? Не хватает времени для похода в спортивный клуб? Sportmodern.ru - организуйте спортзал у себя дома!
Коли в коментарях до одн╕╓╖ з попередн╕х статей ?Як боротися з масовою крад╕жкою контенту? я писав, що майбутн╓ сплог╕в, клон╕в та чорних метод╕в оптим╕зац╕╖ дуже обмежене, то нав╕ть не здогадувався, що насправд╕ жити ╖м залишилося наст╕льки мало! Схоже, по... (
читать далее)
Результати опитування ?Як ви ставитесь до статей-списк╕в?? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 17 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Спонсор запису: Iskoteka.com - м╕сце, де збираються справжн╕ профес╕онали пошуку в ╕нтернет╕! Вам набридло знаходити см╕ття? Тод╕ вам сюди!
Зак╕нчилося м╕н╕-опитування щодо ставлення в╕дв╕дувач╕в ?Укра╖нсько╖ блогосфери? до формату статей-списк╕в у блогах, оголошене у одн╕й ╕з попередн╕х статей. В╕дверто кажучи, результати мене при╓мно вразили. Я нав╕ть не оч╕кував, що ╓ так багато людей, як╕ став... (
читать далее)
Як боротися з масовою крад╕жкою контенту (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 16 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: Larry Tomlinson
Переживши не так давно масову крад╕жку контенту з ?Укра╖нсько╖ блогосфери? ╕ усп╕шно в╕дстоявши сво╖ права, я вир╕шив под╕литися деякими новими знаннями, як╕, можливо, стануть у нагод╕ людям, що втрапили у под╕бну халепу. Адже до тих п╕р, поки сайт, зроблений НЕ для людей, хоча б потенц╕йно могтиме приносити прибуток сво╓му вебмайстру, под╕бн╕ прикр╕ випадки прод... (
читать далее)
Реферальна реклама, або Принцип плати за ц╕нн╕сть користувача! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 15 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Стаття нав╕яна записом у персональному блоз╕ Андр╕я Поданенка, а точн╕ше, його пасажем про реферальн╕ посилання.
Пропону╓ться наступне - За те, що я стаю Вашим рефералом Ви кида╓те скаж╕мо 250$, як╕ я зобов’язуюсь пустити на просування вс╕х проект╕в, що будуть включен╕ в реферальну програму. Ясне д╕ло, що в результат╕ п╕йдому в╕д дано╖ оптим╕зац╕╖ буде плюс як мен╕, так ╕ Вам.
Що ж, давайте... (
читать далее)
Двосторонн╕ платформи в мереж╕, або Чому ╕нод╕ важко визначити користувача? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 14 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
На днях (а якщо бути точним ? то в середу) у нас ╕з Андр╕╓м Поданенком не на жарт розгор╕лася дискус╕я про переваги та недол╕ки Тв╕ттера. Не звертаючись зараз до конкретно╖ платформи, мен╕ б хот╕лося тр╕шки пом╕ркувати, хто насправд╕ ╓ користувачем под╕бних серв╕с╕в ╕ яку користь отриму╓ цей користувач, ╕нвестуючи св╕й час та ресурси у вза╓мод╕ю з ними?
Уяв╕ть соб╕ сайт знайомств. Натуральний таки... (
читать далее)
Чому люди, як╕ вм╕ють говорити, ?не вм╕ють писати?? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 13 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Коли ми говоримо ╕з реальною людиною ? розмова да╓ться нам дуже легко. Не залежно в╕д нос╕я ╕нформац╕╖, який використову╓ться. Ми можемо розмовляти ╕з товаришем, випадково зустр╕вшись на вулиц╕. Ми можемо сп╕лкуватися по телефону ╕з родичами. Чи, зрештою, ми можемо писати електронн╕ листи друзям, як╕ знаходяться у р╕зних куточках м╕ста чи нав╕ть планети.
Н╕хто не стверджу╓, що в╕н не вм╕╓ сп╕лкув... (
читать далее)
3 плюс 2 плюс 1? Випуск #24 (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 12 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
П?ятниця… Рубрика ?3-2-1? знову на нашому пороз╕. ╤ сьогодн╕ ми будемо говорити про таке:
3
Ефективн╕сть укра╖нських сайт╕в щодо реклами. У ц╕й статт╕ Андр╕й Поданенко aka Podarok д╕литься власними спостереженнями щодо ефективност╕ укра╖нських сайт╕в в якост╕ рекламних майданчик╕в. Варто читати кожному, хто ма╓ власний веб-проект ╕ задуму╓ться про можливост╕ його рекламно╖ монетизац╕╖. Прин... (
читать далее)
Наволоч в ╕нтернет╕ клону╓ сайти? ?Укра╖нску блогосферу? теж не об╕йшла сумна участь! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 11 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Сьогодн╕ абсолютно випадково натрапив на один ресурс ╕ був глибоко шокований тим, до чого доходить нахабство деяких вебмайстр╕в, як╕ шукають додаткову шпаринку для монетизац╕╖. Ран╕ше мен╕ доводилося т╕льки чути про так╕ випадки. А ось сьогодн╕ довелося з╕ткнутися. Зац╕н╕ть: ajuub.ru (посилання, з╕ зрозум╕лих причини, неактивне)!
При чому зверн╕ть увагу ? ресурс зроблено довол╕ грамотно. Вс╕ зовн╕... (
читать далее)
Twitter! ╤ про що ж там писати? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 10 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Спонсор поста:
В ╤нтернет╕ ╓ все, потр╕бно просто навчитися шукати! Iskoteka.com - блог, який розкаже вам про вс╕ нюанси пошуку в мереж╕!
Про цей серв╕с я вже колись писав. Але робив це дуже обережно ? якось аж наче крадькома! З того часу я ?зафрендив? (у тв╕тер╕ це назива╓ться ? зафоловив (в╕д англ.. follow) к╕лька контакт╕в, налаштував трансляц╕ю у Twitter свого основного блога (а пот╕м ╕ особис... (
читать далее)
Налаштування плаг╕на Ajax Comment Preview для Wordpress (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 09 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Спонсор поста:
Конкурс банер╕в - призовий фонд 500 грн. Спробуйте себе в рол╕ дизайнера банер╕в та отримайте грошову винагороду!
Деяк╕ автори, отримуючи безл╕ч коментар╕в до сво╖х запис╕в (а особливо ? коли йдеться про довг╕ в╕дгуки), стикаються з потребою надати читачам можлив╕сть перегляду цих коментар╕в перед в╕дправкою. Вт╕м, до стандартного функц╕оналу Wordpress така можлив╕сть не входить. Ро... (
читать далее)
Про DMOZ з перших вуст: ╤нтерв?ю з Олегом Боженком, редактором найпопулярн╕шого каталогу у св╕т╕ (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 08 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Сьогодн╕ я вир╕шив опубл╕кувати ╕нтерв?ю з довол╕ в╕домим автором та блогером, який нещодавно став редактором одного з найпопулярн╕ших та найб╕льш бажаних для кожного веб-майстра каталогу ╤нтернет-ресурс╕в DMOZ. Олег давно вже веде св╕й персональний блог. ╤ можливо, саме любов до ц╕╓╖ справи спонукала його зробити велике д╕ло ? долучитися до створення спец╕ально╖ г╕лки укра╖нських блог╕в у в╕дкри... (
читать далее)
Трьохсотий запис! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 07 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Не минуло нав╕ть року з часу створення цього блогу, як в╕н вже перейшов под╕лки у 100 та 200 запис╕в. А сьогодн╕шня стаття ╓ юв╕лейною ? 300-тою! Зв╕сно, я планував ?святкувати? ╕ попередн╕ два юв╕ле╖. Але якось пост╕йно забував. А пот╕м випадково зайшовши у адм╕нку пом╕чав: ?О! А вчора ж був сотий запис!? Але було вже п╕зно!
За цих з невеликим дев?ять м╕сяц╕в багато чого встиглося. Принаймн╕, бло... (
читать далее)
Майбутн╓ блогосфери: Занепад чи розвиток? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 06 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
За п╕дтримки:
Вм╕╓те малювати? Це чудова нагода взяти участь у конкурс╕ з грошовими призами! Конкурс банер╕в - призовий фонд 500 грн.
Автор фотограф╕╖: booleansplit К╕льк╕сть блог╕в у св╕т╕ до сих п╕р продовжу╓ зростати. А ось швидк╕сть цього приросту, схоже, почина╓ скорочуватися. ╤ це да╓ п╕дставу деяким особистостям стверджувати, що блог╕нг пережива╓ кризу середнього в╕ку.
Форма творчост╕, як... (
читать далее)
3 плюс 2 плюс 1? Випуск #23 (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 05 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
П?ятниця! Думаю, ви вже здогаду╓теся, що буде дал╕:
3
Чудов╕ безкоштовн╕ серв╕си для дизайнер╕в ? у ц╕й зам╕тц╕ В╕тал╕й ака Псих д╕литься з нами набором чудових безкоштовних он-лайн серв╕с╕в для дизайнер╕в. Якщо ви малю╓те у фотошоп╕ або робите банери у Флеш╕, думаю, вам буде ц╕каво ознайомитися з новими ╕нструментами, як╕ не коштуватимуть н╕ коп╕йки, але зможуть сутт╓во ур╕зноман╕тнити ваш арсен... (
читать далее)
Здоровий глузд п╕д час створення усп╕шного блога! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 04 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Спонсор запису:
Если ваш неформальный домашний бизнес стремительно растет - возможно настало время зарегистрировать предприятие?
Автор фотограф╕╖: blmurch У коментарях на записи цього блога та у листах, як╕ час в╕д часу приходять на мою електронну скриньку, вже неодноразово проскакувало запитання: ?Як же все-таки створити усп╕шний укра╖нський блог?? Думаю, я якось напишу про це велику статтю (або... (
читать далее)
?Укра╖нский блогосимб╕оз? зак╕нчився: результати та деяк╕ нововведення. (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 03 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Спонсор запису:
Iskoteka.com - мабуть, найкращий блог про пошук в ╕нтернет╕!
Конкурс банер╕в - призовий фонд 500 грн. Перший серйозний банерний конкурс з грошовими призами в укра╖нськ╕й блогосфер╕!!!
Пост╕йн╕ в╕дв╕дувач╕ ?Укра╖нсько╖ блогосфери? знають, що на минул╕ вих╕дн╕ зак╕нчилась акц╕я ?Укра╖нський блогосимб╕оз?, за умовами яко╖ кожен бажаючий блогер м╕г отримати безкоштовне посилання на св╕... (
читать далее)
Як покращити блог, коли у вас нема╓ доступу до ╕нтернету? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 02 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: _neona_
У вс╕х нас час в╕д часу трапляються проблеми з доступом до всесв╕тньо╖ мереж╕ ╤нтернет. Наприклад я до недавнього часу мав повноц╕нний доступ до ╤нтернету лише з дому. П╕сля куп╕вл╕ смартфона Nokia N82, про який я писав у сво╓му особистому блоз╕, ц╕ можливост╕ дещо розширилися, але ╖х явно не достатньо, щоб сказати, що доступ до мереж╕ ╓ пост╕йним.
Думаю, така сама ситуа... (
читать далее)
Генератори траф╕ку у листопад╕ (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 01 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Перший день нового м╕сяця ? це завжди час п╕двести п╕дсумки по траф╕ку за м╕сяць попередн╕й ╕ подякувати тим людям, як╕ посилалися ╕ приводили на блог нових в╕дв╕дувач╕в. У цьому м╕сяц╕ я вперше для цих потреб користувався статистикою Google Analytics, оск╕льки вона виявилася б╕льш точною та над╕йною, н╕ж рос╕йська статистика LiveInternet.
M.P.C.R, Безл╕м╕тн╕ нотатки ? 60. Разом з╕ зм╕ною серв╕с... (
читать далее)
Еволюц╕я ╤нтернету в мо╖й св╕домост╕? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 30 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
В цей чудовий нед╕льний день, мен╕ хот╕лося б тр╕шки в╕ддатися спогадам…
А згадувати буду про ╤нтернет. Про те, чим в╕н був для мене у далекому (аж десять рок╕в назад) минулому ╕ чим став сьогодн╕. Можливо, комусь це буде ц╕каво…
Мо╓ безпосередн╓ знайомство з ╤нтернетом почалося у 2000-му роц╕, разом з╕ вступом на перший курс гуман╕тарного факультету Нац╕онального ун╕верситету ?Ки╓во... (
читать далее)
Як укра╖нськ╕ блогери ставляться до статей-списк╕в? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 29 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Як вже неодноразово згадувалося у р╕зних статтях цього блога: списки ? це один з найприваблив╕ших ╕ найулюблен╕ших ╕нструмент╕в св╕тових блогер╕в. Адже саме оформлення у вигляд╕ списку дозволя╓ не лише розкласти по поличках ╕де╖ статт╕, але й зробити ╖╖ б╕льш граф╕чно привабливою як для потенц╕йних в╕дв╕дувач╕в, так ╕ для пошукових робот╕в.
Вт╕м, на мою думку, оск╕льки явище списк╕в дуже сильно п... (
читать далее)
3 плюс 2 плюс 1? Випуск #22 (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 28 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
╤ знову на ваших екранах та мон╕торах випуск щотижнево╖ п?ятнично╖ рубрики ?3+2+1?, в як╕й ви також станете св╕дками ф╕нального випуску ?Укра╖нського блогосимб╕озу?. М╕сяць зак╕нчу╓ться, а отже: хто не встиг ? той зап╕знився!
Але про все по-порядку:
3
На стежку ставши цю круту? ? це вступна стаття до нового проекту трьох довол╕ в╕домих укра╖нських блогер╕в G3D-а (Варщук Богдан), Lilumi (Андр╕╖шин... (
читать далее)
Ефект ореола в блог╕нгу: Як максим╕зувати в╕ддачу в╕д ваших зусиль? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 27 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: Jazz Defo Варто один раз зробити щось дуже як╕сно ? ╕ за вами ?потягнеться? ефект ореола ? переконання серед користувач╕в, що ви вс╕ реч╕ робите на такому ж високому р╕вн╕! ╤ те саме стосу╓ться повного провалу. Розчаруйте сво╖х користувач╕в (кл╕╓нт╕в, друз╕в чи будь-кого ╕ншого, хто так чи ╕накше оц╕ню╓ вас) ? ╕ ви ризику╓те повн╕стю втратити дов╕ру.
Ефект ореола ? це поняття со... (
читать далее)
Як спонукати в╕дв╕дувач╕в прочитати ваш пост повн╕стю? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 26 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Спонсор поста: В╕зьм╕ть в╕д пошуковик╕в максимум: Один з найкращих блог╕в про пошук в ╤нтернет╕!
Яким би непри╓мним не видався цей факт для блогера, але фактично жоден онлайн-в╕дв╕дувач не прочиту╓ статт╕ уважно, анал╕зуючи кожне слово. На мою думку, це основна ознака, яка в╕др╕зня╓ онлайн-читання в╕д читання друковано╖ л╕тератури (особливо книжок). Людина, яка чита╓ книгу, зазвичай св╕домо вид╕ля... (
читать далее)
Як╕ програми для створення, редагування та публ╕кац╕╖ статей використовують укра╖нськ╕ блогери? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 25 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Якось ран╕ше так виходило, що мен╕ практично не доводилося задумуватися над цим питанням? Нав╕ть не знаю, чому сьогодн╕ захот╕лося досл╕дити даний аспект д╕яльност╕ блогер╕в? Можливо ? заради зм╕н. А можливо ? просто для того, щоб д╕знатися про альтернативн╕ п╕дходи.
Особисто я для редагування та публ╕кац╕╖ контенту користуюся двома ╕нструментами: Microsoft Word та вбудованим у Wordpress html-реда... (
читать далее)
Блоги? так все-таки б╕знес чи все-таки н╕? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 24 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: preciouskhyatt Саме на так╕ роздуми наштовхнули мене коментар╕ до одн╕╓╖ з попередн╕х статей, у як╕й я згадував про в╕дкриття персонального блога. Але перш, н╕ж дати в╕дпов╕дь на це не зовс╕м просте питання, потр╕бно визначити, що ж ма╓ться на уваз╕ п╕д словом ?б╕знес? ╕ наск╕льки його розум╕ння в╕дпов╕да╓ класичному поняттю. Адже погодьтесь, важко знайти сп╕льну мову, коли коже... (
читать далее)
Стереотипи у блог╕нгу, або Як ви яхту назвете? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 23 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Стереотипи ? явище однозначно негативне. Принаймн╕, я не знаю жодного прикладу, коли б стереотипи мали позитивний ефект (якщо зна╓те ? просв╕т╕ть мене). ╤ це в тому числ╕ стосу╓ться й блог╕нгу.
Наприклад, людина створю╓ св╕й блог, назива╓ його ?Гаджети? ╕ почина╓ писати про mp3-пле╓ри. Вона пише про mp3-пле╓ри тиждень. Пише м╕сяць. Пише три м╕сяц╕. З?явля╓ться все б╕льше та б╕льше зац╕кавлених чит... (
читать далее)
Чи справд╕ соц╕альн╕ мереж╕ позбавляють нас живого сп╕лкування? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 22 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
На роздуми, викладен╕ у цьому запис╕, мене наштовхнула стаття, опубл╕кована Анжелом Ракома (Angelo Racoma), одним з╕ сп╕вавтор╕в блогу Performancing. Основна його ╕дея поляга╓ в тому, що отримуючи все нов╕ та нов╕ методи для онлайн-комун╕кац╕, люди поступово втрачають навички живого сп╕лкування та активно╖ вза╓мод╕╖.
?Коли я був дитиною, - д╕литься сво╖ми спогадами Анжело, - у мене було багато шк╕... (
читать далее)
3 плюс 2 плюс 1? Випуск #21 (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 21 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Черговий випуск рубрики ?3+2+1? з перел╕ком учасник╕в акц╕╖ ?Укра╖нський блогосимб╕оз? наприк╕нц╕.
3
Блогосфера у стад╕╖ проросло╖ нас╕нини ? ц╕каву думку висловлю╓ Чугило, розм╕рковуючи ╕ про стан сучасно╖ укра╖нсько╖ блогосфери ╕ про тенденц╕╖ розвитку, ╕, зв╕сно ж, про феномен ?блог╕в про блоги?. Чому виника╓ так багато щоденник╕в, як╕ намагаються вхопити за хв╕ст сам╕ себе ╕ починають писат... (
читать далее)
Три р╕вн╕ (рекламно╖) монетизац╕╖ блога. Р╕вень трет╕й: контекстна реклама ╕ тематичн╕ банери. (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 20 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: petervanallen Трет╕й р╕вень монетизац╕╖ блога ╓ тою омр╕яною ф╕нальною стад╕╓ю комерц╕ал╕зац╕╖, до яко╖ прагне (чи принаймн╕ ? повинен прагнути) кожен блогер, який хот╕в би бачити рекламу основним генератором прибутку свого ресурсу.
╤ весь парадокс поляга╓ в тому, що б╕льш╕сть горе-монетизатор╕в помилково намагаються використати ╕нструментар╕й ╕з третього р╕вня монетизац╕╖ вже ... (
читать далее)
В╕дкрився ще один блог Ярослава Федорака ? тепер я ?набридатиму? вам вдв╕ч╕ б╕льше! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 19 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Спонсор запису:
Не можете знайти те, що потр╕бно? Блог про пошук та пошуков╕ механ╕зми ? тут вам в╕дкриють вс╕ секрети!
В принцип╕, виб╕р у мене був не надто великий: або п╕двищувати ╕нтенсивн╕сть публ╕кац╕й на ?Укра╖нськ╕й блогосфер╕?, при цьому нехтуючи ╖╖ тематичн╕стю, або все-таки доводити розпочату колись справу до к╕нця ╕ в╕дкривати св╕й особистий широкотематичний блог, домен для якого був к... (
читать далее)
Розпочався другий тур голосування конкурсу UAWebstar. Ми на борту! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 18 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Хто ще не чув оф╕ц╕йно╖ новини на сайт╕ укра╖нсько╖ нагороди UAWebstar ? перший етап голосування оф╕ц╕йно зак╕нчено. Хочеться подякувати вс╕м тим людям, як╕ п╕дтримували ?Укра╖нську блогосферу?. Саме завдяки вам блог таки набрав необх╕дних для проходження 5% ╕ разом з ╕ншими ш╕стьома конкурсантами пройшов до наступного етапу змагання.
Повний перел╕к пром╕жних ...... (
читать далее)
Як╕ записи вам подобаються б╕льше, довг╕ чи коротк╕? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 17 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: Memotions Питання значною м╕рою риторичне, оск╕льки вс╕м зрозум╕ло, що для розкриття одних тем ц╕лком вистачить двох-трьох рядк╕в, а ╕нш╕ не пом╕стяться ╕ на десяти стор╕нках. Але, тим не менше, мен╕ пост╕йно трапляються блогери, як╕ дотримуються якогось одного стилю. При цьому деяким вда╓ться публ╕кувати ?дворядков╕? записи ╕ залишатися популярними, ...... (
читать далее)
Нав╕що заводити блог укра╖нською мовою? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 16 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Приблизно таке запитання задав мен╕ один сп╕вроб╕тник, який зараз задуму╓ться над можлив╕стю створення власного тематичного блога. Точн╕ше, звучало воно тр╕шки ╕накше: ?А якою мовою краще створити блог: рос╕йською чи укра╖нською??
Зв╕сно, коли таке запитання постало перед╕ мною особисто ? в╕дпов╕дь була дуже простою. Коли я створював ?Укра╖нську блогосферу?, то нав╕ть не ...... (
читать далее)
Куди п╕дуть користувач╕ п╕сля соц╕альних мереж? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 15 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
╤нод╕ наш╕ думки формуються якимись незрозум╕лими стереотипами, як╕ хоч ╕ виникають з фактичних даних, але часто не мають п╕д собою належного п╕д╜рунтя. Уяв╕ть ситуац╕ю: при╖жджа╓ людина з жарко╖ африкансько╖ кра╖ни, де н╕коли не бува╓ сн╕гу, в холодну зимову Укра╖ну (припуст╕мо ? у с╕чн╕). При цьому вважатимемо, що людина якимось дивом ...... (
читать далее)
3 плюс 2 плюс 1? Випуск #20 (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 14 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
У рубрики ?3+2+1? черговий юв╕лей ? це вже двадцятий ╖╖ випуск. ╤ сьогодн╕ чита╓мо:
3
Що означають н╕ки укра╖нських блогер╕в? ? чудове починання, до якого вже долучилася значна к╕льк╕сть укра╖нських блогер╕в. ╤ що при╓мно ? база ?тлумачень? н╕к╕в пост╕йно росте. А ви ще не зна╓те блогер╕в в обличчя ╕ нав╕ть не здогаду╓тесь, ...... (
читать далее)
Нав╕що бабус╕ каталог блог╕в? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 13 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: closelyobserved Зв╕сна р╕ч, що бабус╕ каталог блог╕в зовс╕м не потр╕бен. Ну х╕ба що це дуже техн╕чно просунута бабуся, яка ма╓ аккаунти в LinkedIn та Facebook, а також веде власний standalone-блог про маркетинг ╕ PR в ╤нтернет╕. Але зв╕сна р╕ч, таких бабусь у природ╕ або зовс╕м не ╕сну╓, або ...... (
читать далее)
EduCamp ? НЕконференц╕я про хитрощ╕ ╤нтернету для студент╕в (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 12 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Вчора, тобто у в╕второк, я прочитав другу анонсувальну презентац╕ю про неформальну конференц╕ю EduCamp для студент╕в. В понед╕лок виступав перед студентами Ки╖вського М╕жнародного Ун╕верситету (КМУ), а у в╕второк ? у Державному Ун╕верситет╕ ╤нформац╕йних та Комун╕кац╕йних технолог╕й (ДУ╤КТ).
З першим ун╕верситетом взагал╕ вийшов веселий жарт. Через одрук у назв╕, я б╕льш, н╕ж ...... (
читать далее)
Я обожнюю укра╖нських спамер╕в (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 11 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Н╕ ви не помилилися! ╤ з зором у вас також все нормально. Я справд╕ обожнюю укра╖нських спамер╕в. Взагал╕, краще б я тримав це спостереження при соб╕, адже мо╖ читач╕ навряд чи сприймуть адекватно мою небайдуж╕сть до спаму. Але хочу под╕литися деякими внутр╕шн╕ми в╕дчуттями.
Пам?ята╓те, ще десь на самому початку ╕снування ?Укра╖нсько╖ ...... (
читать далее)
Три р╕вн╕ (рекламно╖) монетизац╕╖ блога. Р╕вень другий: текстов╕ посилання та банери (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 10 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: Diana Lili M Спонсор запису: Укра╖нський форум з пошукового маркетингу (SEM): оптим╕зац╕я, просування, контекстна та банерна реклама, партнерський маркетинг тощо.
Якщо ваш блог зац╕кавив рекламодавц╕в у якост╕ майданчика для розм╕щення текстових посилань чи, що нав╕ть краще ? банер╕в, то прийм╕ть мо╖ в╕тання ? ви досягнули другого р╕вня монетизац╕╖. ╤ ...... (
читать далее)
Я написав, що ваш блог ? лайно, а ви видалили м╕й коментар! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 09 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Спам мене завжди веселив! Але такий його р╕зновид, як ?в╕йна з в╕тряками?, просто вразив до глибини душ╕. Десь ╕з тиждень назад отримав коментар приблизно наступного зм╕сту: ?Н╕чого нового ? сайт н╕ про що?.
?Н╕чого нового, - подумав я, - банальний спам!? Ну ╕ зв╕сна р╕ч ? коментар в╕дправився туди, куди в╕дправляються ...... (
читать далее)
Н╕чого особистого? або Думайте, перш н╕ж публ╕кувати! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 08 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Сп╕лкування в ╤нтернет╕ дуже сутт╓во в╕др╕зня╓ться в╕д приватно╖ розмови. Якщо у приватн╕й розмов╕ я скажу сво╓му товаришев╕ (нехай його звуть Серг╕й), що ненавиджу Б╕ла Гейтса, а його В╕ндовс ? маст дай ? то швидш за все ця розмова не матиме н╕яких насл╕дк╕в н╕ для мене, н╕ для Серг╕я, н╕, тим ...... (
читать далее)
3 плюс 2 плюс 1… Випуск #19 (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 07 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
П?ятниця. На ?Укра╖нськ╕й блогосфер╕? традиц╕йна рубрика, яка знайомить вас ╕з новинами укра╖нського блог╕нгу: ?3+2+1?. Як ╕ кожно╖ п?ятниц╕ цього м╕сяця ? шукайте учасник╕в акц╕╖ ?Укра╖нський блогосимб╕оз? наприк╕нц╕ перел╕ку. А хто ще не встиг долучитися ? посп╕шайте. Залишилося всього три випуски, коли ви зможете гарантовано отримати безкоштовне посилання з ?Укра╖нсько╖ блогосфери?.
3
Ки... (
читать далее)
3 р╕вн╕ (рекламно╖) монетизац╕╖ блога. Р╕вень перший: Б╕рж╕ л╕нк╕в (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 06 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
На днях я проговорився, що досягнути р╕вня прибутковост╕ може кожен блог, створений для людей, ╕ що всю рекламну монетизац╕ю такого блога можна умовно розд╕лити на три р╕вн╕. Для себе я ╖х визначив так:
SEO-посилання та б╕рж╕ л╕нк╕в;
Текстов╕ посилання та банери;
Контекстна реклама та тематичн╕ банери.
У сьогодн╕шн╕й статт╕ я розпов╕м про перший р╕вень ...... (
читать далее)
SEO Digest: блогерам замало блог╕в ? вони заводять журнали (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 06 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Достаток тематичних блог╕в на укра╖нських та рос╕йських теренах вже не влаштову╓ деяких автор╕в. Вони прагнуть б╕льшого, чомусь вир╕шуючи що традиц╕йний формат друкованого видання ма╓ кращ╕ перспективи заволод╕ти увагою потенц╕йного читача.
Так, довол╕ в╕домий на теренах рос╕йськомовно╖ блогосфери Seo Writer нещодавно представив зац╕кавленому читачев╕ перший випуск журналу Seo Digest.
... (
читать далее)
Ц╕нн╕сть блога, або За що ви отриму╓те грош╕, працюючи в ╕нтернет╕? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 05 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: malias Минув заледве тиждень з часу публ╕кац╕╖ зам╕тки ?Чи може покликання приносити прибуток?? ╕ я нав╕ть не встиг зак╕нчити публ╕кац╕ю повно╖ сер╕╖ статей про три р╕вн╕ монетизац╕╖ (якщо все буде гаразд ? завтра викладу статтю про перший р╕вень), як ось знову повертаюся до ?улюблено╖? теми. Хто ще не ...... (
читать далее)
Блог╕нг ? це насамперед письмо! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 04 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Блогер ? це насамперед письменник, автор! ╤ це так просто, що нав╕ть дивно, як хтось може цього не розум╕ти.
Н╕! Я зовс╕м не заперечую: ╕снують ауд╕облоги, в╕деоблоги, фотоблоги ? тобто так╕ р╕зновиди блог╕в, в яких основним джерелом ╕нформац╕╖ ╓ не текст, а якийсь ╕нший нос╕й. Та нав╕ть у цьому випадку ? ...... (
читать далее)
Чому особистим щоденникам ?про все? важче досягнути високо╖ в╕дв╕дуваност╕, н╕ж тематичним блогам? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 03 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: Hamed Saber Пам?ята╓те, на днях Олександр Фурман (Masterpiecer) б╕дкався, що власникам особистих блог╕в (литдибр╕вщини ? в╕д lytdybr (слово ?дневник? - набране на англ╕йськ╕й розкладц╕) сьогодн╕ найсутужн╕ше: ╖х мало читають, вони майже не ц╕кавлять рекламодавц╕в, а к╕льк╕сть пост╕йних в╕дв╕дувач╕в та п╕дписник╕в росте дуже пов╕льно. Що ж, дозвольте й мен╕ ...... (
читать далее)
Ринок VS Автор: Чи варто забути про себе та власн╕ ╕нтереси? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 02 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: saital Як можна розраховувати на зростання та розвиток як╕сного блог╕нгу в Укра╖н╕, якщо деяк╕ автори прямим текстом пропонують ?забути про себе та власн╕ ╕нтереси?? Та ще й звинувачують тих людей, як╕ не погоджуються з цим твердженням у ?недостатньому досв╕д╕ роботи в мереж╕?.
Об╕йшовшись сьогодн╕ без конкретних ╕мен та ...... (
читать далее)
Топ-10 жовтневих джерел траф╕ку (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 01 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
У жовтн╕ я тр╕шки експериментував ╕з куп╕влею текстових посилань через Блогун та напряму у деяких блогер╕в. Щоб все було чесно - блоги, як╕ отримали грош╕ за розм╕щення посилань, у перел╕к не потрапили.
Топ-10 блог╕в, як╕ у жовтн╕ привели на ?Укра╖нську блогосферу? найб╕льше в╕дв╕дувач╕в, цього разу вигляда╓ так:
Укрвеб ╤Т Веблог ? 33. ...... (
читать далее)
3 плюс 2 плюс 1… Випуск #18 (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 31 окт. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
П?ятниця. ╤ сьогодн╕ ? розширений випуск рубрики 3+2+1 (шукайте учасник╕в акц╕╖ ?Укра╖нський блогосимб╕оз? наприк╕нц╕ перел╕ку):
3
Погляд на б╕знес з того боку аквар╕уму. Надзвичайно ц╕кава ╕ влучна стаття Стан╕слава, яку в╕н написав спец╕ально для публ╕кац╕╖ на Менеджмент@БЛОЗ╕. Чому власники акц╕й компан╕╖ завжди поводяться ╕накше, н╕ж найман╕ сп╕вроб╕тники ╕ завжди з увагою ставляться ... (
читать далее)
Ц╕л╕? Планування? ╕ яким чином це все пов?язано з блог╕нгом? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 30 окт. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Працюючи над просуванням та розвитком укра╖нського блога, ось уже б╕льше, н╕ж 8 м╕сяц╕в, я прийшов до к╕лькох висновк╕в, якими сьогодн╕ з рад╕стю д╕люся з вами. ╤ основний з них ? що б там не говорили скептики та цин╕ки ? усп╕шний блог це не ст╕льки талант ? ск╕льки важка ╕ наполеглива ...... (
читать далее)
Акц╕я: Укра╖нський блогосимб╕оз (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 29 окт. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: rakfb Зважаючи на статистику зм╕н в укра╖нськ╕й блогосфер╕, яка доводить що к╕льк╕сть окремо встановлених блог╕в вже досягнула позначки 4200 ╕ продовжу╓ зростати, мен╕ мабуть варто перестати дивуватися, коли я натрапляю на черговий ц╕кавий, а головне ? довол╕ в╕домий ╕ усп╕шний укра╖нський standalone-блог. А з кожним днем таких блог╕в ...... (
читать далее)
Чи може покликання приносити прибуток? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 28 окт. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
╤дея ц╕╓╖ статт╕ визр╕ла вже давно. Але написати ╖╖ я вир╕шив лише тепер, через трохи б╕льше, н╕ж тиждень п╕сля зак╕нчення Блогкемпу. Нав╕ть не знаю, що мене спонукало до цього. П╕дозрюю, що причиною була загальна спрямован╕сть тематик блогкемпу та ?кулуарних? розмов. А може, ?трет╕й день?, який мен╕, на жаль, так ╕ ...... (
читать далее)
Час зважати ? блог про охорону довк╕лля (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 27 окт. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: phaultЧи ╕снують блоги, як╕ не пишуть про SEO, монетизац╕ю, маркетинг та б╕знес?
Зв╕сно ╕снують! Ви просто не вм╕╓те ╖х шукати!
Саме одним з таких ресурс╕в ╓ блог Кол╕ Шлапака ?Час зважати?. Як стверджу╓ сам автор, до його ╕нтерес╕в в широкому розум╕нн╕ належить все, що вплива╓ на розвиток сусп╕льства, ...... (
читать далее)
Ст╕пан, наш брат, ушол в Web 2.0 (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 26 окт. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Спонсор поста: ваканс╕╖ еколога у р╕зних м╕стах Укра╖ни
Нехай вже вибачають мене т╕ сотн╕ в╕дв╕дувач╕в блогкемпу, для яких ця тема може видатися не новою. Та все ж п╕сля десь так десятого перегляду я зрозум╕в, що щось втрачу, якщо не перепощу ╖╖ сюди. Насолоджуйтесь:
[youtube]P9knTgt4oIo[/youtube]
За п╕дтримки:
Не хочете встановлювати Windows Vista? Тод╕ скористайтесь windows ...... (
читать далее)
Найактивн╕ш╕ коментатори за весь час ╕снування ?Укра╖нсько╖ блогосфери? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 25 окт. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Спонсор запису: еколог╕я Укра╖ни у вс╕х аспектах
Сьогодн╕ проходячи повз закладку ?статистика? у адм╕нц╕ свого блога, я звернув увагу на блок ?Найактивн╕ш╕ коментатори? ╕ подумав: ?сам╕ ж то коментатори вочевидь нав╕ть не здогадуються, що вони найактивн╕ш╕ ╕ ск╕льки коментар╕в вони залишили?. Колись ще на далекому початку ╕снування блога я писав статтю, ...... (
читать далее)
3 плюс 2 плюс 1? Випуск #17 (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 24 окт. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Спонсор поста: сонячн╕ батаре╖ в Укра╖н╕
П?ятниця... Сьогодн╕ у мене свято ? це мабуть перший раз, коли мен╕ не довелося докладати ан╕найменших зусиль для пошуку статей серед укра╖нських блог╕в. Статт╕ знайшлися сам╕! Спод╕ваюся, в подальшому як╕сть укра╖нських статей продовжуватиме зростати.
3
Каталог блог╕в ? техн╕чне завдання ? нарешт╕ почали зд╕йснюватися перш╕ кроки щодо ...... (
читать далее)
Як створити прибутковий блог (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 23 окт. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Як завжди, займаючись серф╕нгом мережею в пошуках ц╕каво╖ ╕нформац╕╖, натрапив на допов╕дь Гар╕ Вайнерчука (Gary Vaynerchuk) про ефективний зароб╕ток у мереж╕ та в б╕знес╕. ╤ хоча сама допов╕дь, вочевидь, стосувалася радше св╕тово╖ ланки блогосфери, все ж поради, як╕ висловив Гар╕, на мою думку ц╕лком усп╕шно можуть бути застосован╕ ╕ для ...... (
читать далее)
Перш╕ висновки щодо роботи з Google AdWords (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 22 окт. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Спонсор запису: Зм╕на кл╕мату. 10 факт╕в, як╕ ма╓ знати кожен.
Трохи менше, н╕ж м╕сяць назад я опубл╕кував статтю ?Google AdWords дару╓ безкоштовну рекламу?. Що ж, схоже, настав час под╕литися першими висновками щодо роботи з системою.
Загалом, мушу вам сказати, я задоволений!
За весь час (майже м╕сяць) реклами у AdWords, на ?Укра╖нську блогосферу? зав╕тало ...... (
читать далее)
Переможц╕ Best Ukrainian Blog Awards (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 21 окт. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Спонсор запису: Енергозбер╕гаюч╕ лампи. Частина 2. Д╕одн╕ лампи
У сво╓му пост╕ про враження в╕д Блогкемпу, я згадував про те, що у суботу було п╕дбито п╕дсумки всеукра╖нського конкурсу блог╕в Best Ukrainian Blog Awards (BUBA). Вт╕м, у т╕й статт╕ н╕ слова не було сказано про власне переможц╕в. Посп╕шаю виправити цю в╕дверту несправедлив╕сть.
Переможцями ...... (
читать далее)
Сага про реферальн╕ посилання 2: Чому краще працювати в╕дкрито? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 20 окт. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Спонсор запису: Все про енергозбер╕гаюч╕ лампи
Автор фотограф╕╖: [auro] У попередн╕й статт╕ про реферальн╕ посилання ми дали в╕дпов╕дь на два дуже важливих запитання:
хто насправд╕ ╓ кл╕╓нтом блогера, який розм╕щу╓ на сво╓му ресурс╕ реферальн╕ посилання;
наск╕льки етично розм╕щувати партнерськ╕ л╕нки без вказ╕вки на реферальн╕сть останн╕х?
Для тих, хто не читав попередню статтю, коро... (
читать далее)
Зм╕ни, як╕ сталися в укра╖нськ╕й блогосфер╕ за останн╕й (2008) р╕к: Статистика Яндекса. (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 19 окт. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Це результати, озвучен╕ п╕д час одн╕╓╖ з допов╕дей другого дня Блогкемпу. Намагатимусь не перевтомлювати вас фактичними даними ? розпов╕м коротко про найголовн╕ше.
За даними Яндекса (який, до реч╕, нарешт╕ навчився в╕др╕зняти укра╖нськ╕ блоги в╕д рос╕йських ╕, можливо, нав╕ть зробить цю статистику доступною для вс╕х користувач╕в) к╕льк╕сть укра╖нських блог╕в за останн╕й р╕к ...... (
читать далее)
Blogcamp CEE 2008… Сталося! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 18 окт. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
В╕дразу прошу пробачення у тих, хто звик тут бачити нов╕ пости незм╕нно щодня м╕ж п'ятою та сьомою годинами... Сьогодн╕ я тр╕шки прип╕знився. Але в мене ╓ серйозне виправдання - я не хот╕в публ╕кувати якусь статтю з╕ свого резерву "на чорний день", коли навколо в╕дбува╓ться ст╕льки ц╕кавих под╕й. Вт╕м, ╕з ...... (
читать далее)
3 плюс 2 плюс 1… Випуск #16 (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 17 окт. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
П?ятниця ? час пост╕йно╖ рубрики "3+2+1" на "Укра╖нськ╕й блогосфер╕"
3
Що я думаю про конкурси в укра╖нському ╕нтернет╕ ? про цю статтю я вже згадував у сво╖й вчорашн╕й публ╕кац╕╖. Але про всяк випадок, оск╕льки ситуац╕я справд╕ змушу╓ замислитися. А особливо ? напередодн╕ Блогкемпу ? ось вам знову л╕нк на статтю Артура Оруджал╕╓ва ...... (
читать далее)
Укра╖нськ╕ конкурси блог╕в це просто несерйозно? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 16 окт. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Прочитав сьогодн╕ у блоз╕ головного редактора ITC.ua Артура Оруджал╕╓ва роздуми про укра╖нськ╕ конкурси блог╕в (як ви зна╓те, таких зараз в╕дбува╓ться аж два: Best Ukrainian Blog Awards та UAWebstar).
Особливо мене зац╕кавив пасаж про UAWebstar:
уважно вивчивши сайт конкурсу не д╕знався... Хто жур╕, хто орган╕затори (окр╕м назви блога, який ?орган╕затор?), з яко╖ взагал╕ ...... (
читать далее)
Заробля╓мо завдяки блогу: Чому Xap приносить укра╖нським блогам б╕льше, н╕ж Sape? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 15 окт. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: Vanessa Pike-Russell Про систему Xap.ru я вже згадував у статт╕ ?З чого почати монетизац╕ю блога?, опубл╕кован╕й приблизно тиждень назад. Якщо ви пам?ята╓те ? там я назвав цю б╕ржу л╕нк╕в одн╕╓ю з найкращих для роботи з укра╖нськими блогами. Вт╕м, багатьом мо╖м читачам це твердження могло видатися голосл╕вним, адже окр╕м ...... (
читать далее)
Сага про реферальн╕ посилання: Питання етики (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 14 окт. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Давненько хот╕в написати про сво╓ бачення системи партнерських програм у мереж╕, а зокрема ? феномен реферальних л╕нк╕в та ставлення до них серед учасник╕в ╤нтернет-сп╕льноти. Але останн╕м поштовхом до переходу ╕дей ╕з астрального у матер╕альний стан стала стаття Андр╕я Поданенка про його в╕дчуття, коли в╕н бачить реферальний л╕нк.
Отже, верн╕мось до виток╕в ...... (
читать далее)
Двосторонн╕ платформи: Заробля╓мо щоб потратити! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 13 окт. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: pshutterbug Взявшись за активне досл╕дження способ╕в монетизац╕╖ укра╖нського блога, к╕лька дн╕в назад я вир╕шив спробувати в╕ддачу в╕д роботи з одн╕╓ю рекламною б╕ржою, створеною спец╕ально для блогер╕в, Blogun.ru. Щоб допустити до участ╕ ваш рекламний майданчик, система вимага╓ публ╕кац╕╖ у блоз╕ окремого запису про сам Блогун!
Але, щоб не бути ...... (
читать далее)
Конкурс BUBA: До зак╕нчення голосування ? к╕лька годин! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 12 окт. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Ось ╕ доб╕га╓ свого зак╕нчення користувацьке голосування на конкурс╕ Best Ukrainian Blog Awards, який проводиться в рамках найоч╕куван╕шо╖ блогерсько╖ под╕╖ в цьому роц╕ ? Блогкемпу. Якщо ви ще не голосували за улюблений блог ? посп╕ш╕ть. У вас залишилося всього к╕лька годин.
Що ж, потр╕бно в╕ддати належне авторам конкурсу ? за менш, ...... (
читать далее)
Хочете купити м╕й блог за $500 тисяч?.. А за 250? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 11 окт. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: Jeff Bauche Зна╓те, ран╕ше я дотримувався точки зору, що блоги ? це не той товар, який можна просто так продати! Принаймн╕, якщо брати до уваги блоги для людей, у як╕ автор вклада╓ всю або хоча б частинку сво╓╖ душ╕. Бо ж якщо на улюблений проект потрачено силу силенну ...... (
читать далее)
3 плюс 2 плюс 1? Випуск #15 (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 10 окт. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
П?ятниця! Що тут ще додати? Ну х╕ба-що к╕лька л╕нк╕в:
3
Blogun.ru ? Зароб╕ток на рекламних записах. Варто чи н╕? Це роздуми Анвара про розширення рекламних можливостей укра╖нсько╖ блогосфери. Адже й справд╕, все б╕льше та б╕льше як╕сних блог╕в знаходять нов╕ способи для монетизац╕╖. В даному пост╕ автор розм╕ркову╓ про доц╕льн╕сть рекламних пост╕в. А ...... (
читать далее)
З чого почати монетизац╕ю блога? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 09 окт. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: Brother O'Mara За в╕с╕м з лишком м╕сяц╕в ╕снування цього блога, я дуже багато говорив про способи встановлення, розвитку, просування власного блога, а також про р╕зноман╕тн╕ п╕дходи до створення контенту. Вт╕м, за весь цей час, я, зда╓ться ще н╕ разу не дотикався до ╕ншо╖ теми, яка, переконаний, ц╕кавить багатьох ...... (
читать далее)
Кому потр╕бна банерна реклама у блогах? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 08 окт. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Продовжуючи дискус╕ю, яка почалася у коментарях до Серг╕╓во╖ статт╕ ?Заробля╓мо на блоз╕. Банерна реклама?, я замислився над питанням: ?А кому ж все-таки потр╕бна банерна реклама у блогах??
Очевидно, ╢вген Шевченко (засновник та кер╕вник ╕нтернет-агенц╕╖ UAMaster) правий, коли стверджу╓, що блоги ще не почали представляти рекламний ╕нтерес для великих св╕тових корпорац╕й. Якщо ...... (
читать далее)
Як ?виростити? пост до блога: 7 простих крок╕в! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 07 окт. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: mtchm Останн╕ к╕лька дн╕в я був ц╕лком ╕ повн╕стю поглинутий поточними справами з оновлення теми для ?Укра╖нсько╖ блогосфери? ╕ публ╕кував мало ц╕каво╖ методолог╕чно╖ ╕нформац╕╖. Не менш давно простоювала без оновлень моя улюблена рубрика: ?Вчимося писати?. Саме тому сьогодн╕ я пропоную вам адаптований переклад чудово╖ статт╕, опубл╕ковано╖ ран╕ше на ...... (
читать далее)
Новий дизайн, логотип ╕ реклама на ?Укра╖нськ╕й блогосфер╕? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 06 окт. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Сьогодн╕ я з╕тхнув тр╕шки в╕льн╕ше ? нарешт╕ зак╕нчено оформлення для ?Укра╖нсько╖ блогосфери?, над яким я працював к╕лька тижн╕в, а планував ? к╕лька м╕сяц╕в. Останн╕ вих╕дн╕ пройшли у мене п╕д дев╕зом: ?Спати не ляжу, але др╕бн╕ огр╕хи повиправляю?. ╤ ось, нарешт╕, сьогодн╕ я радий представити вашому суду новий дизайн мого блогу. ...... (
читать далее)
Мо╖ думки про конкурс укра╖нських блог╕в BUBA (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 05 окт. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Зак╕нчу╓ться останн╕й день ре╓страц╕╖ учасник╕в на конкурс найкращих укра╖нських блог╕в (Best Ukrainian Blog Awards) чи просто BUBA. Якщо ви планували взяти в ньому участь, але ще не подали св╕й проект ? тод╕ посп╕ш╕ть ? до зак╕нчення ре╓страц╕╖ залишилося к╕лька годин. Долучитися до конкурсу можна перейшовши за посиланням (не забудьте спершу ...... (
читать далее)
Пошук в ╤нтернет╕ ? що зм╕нилося за останн╕ роки? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 04 окт. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Думаю, вам вже довелося випробувати на соб╕ новий серв╕с в╕д Goolge, який дозволя╓ скористатися пошуком, яким в╕н був у 2001-му роц╕. Якщо н╕ (або ви про нього нав╕ть не чули) ? дуже раджу спробувати.
Здавалося б, н╕чого особливого. Але майже матер╕ально можна в╕дчути, як зм╕нився веб та й взагал╕ ? вся ...... (
читать далее)
3 плюс 2 плюс 1? Випуск #14 (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 03 окт. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
П?ятниця, друз╕! Настав час д╕литися посиланнями на найц╕кав╕ше:
3
Флешмоб: 5 тем для Блогкемпу. П╕дсумки. ? думаю, багато хто з укра╖нських блогер╕в чув, а можливо ? нав╕ть брав участь у флешмоб╕ Анвара ?5 тем для блогкемпу?. ╤ ось нарешт╕, за два тижн╕ до початку власне самого блогкемпу автор опубл╕кував зб╕рку статей. Як ...... (
читать далее)
Чому б╕знес-блогам не варто ?боятися? негативних коментар╕в? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 02 окт. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: intimaj В понед╕лок я писав про коментування. Сьогодн╕ ж, наткнувшись на схожу за тематикою статтю у блоз╕ World Sell Inc. не зм╕г втриматися, щоб не под╕литися деякими новими знах╕дками.
Адже якщо у випадку з персональним блогом неконструктивну критику можна ╕гнорувати, то коли йдеться про корпоративн╕ блоги ? байдуже ставитись ...... (
читать далее)
Вереснев╕ джерела траф╕ку та нов╕ в╕дкриття (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 01 окт. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Перший день жовтня. А отже ? самий час сказати ?дякую? авторам тих блог╕в, як╕ привели найб╕льшу к╕льк╕сть в╕дв╕дувач╕в на ?Укра╖нську блогосферу?. А подяки, як водиться, роздаються тут у вигляд╕ л╕нк╕в:
Блогор╕дер ? 22. Хтось сумн╕вався? Я н╕! Блогор╕дер знову на першому м╕сц╕ у перел╕ку блог╕в, як╕ привели найб╕льшу к╕льк╕сть в╕дв╕дувач╕в. Щоправда, ...... (
читать далее)
М╕фи про ?легкий зароб╕ток? або Чому у мене нема╓ ╕ не буде сплог╕в? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 30 сен. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: Taaalia ╢ у ноутбука одна така особлив╕сть: Коли час вже п╕зн╕й, ╕нтернету нема╓, а спати ще не хочеться ? то пальц╕ н╕би сам╕ тягнуться до клав╕атури. Давно хот╕в написати деяк╕ сво╖ спостереження щодо б╕рж л╕нк╕в. Але все н╕як руки не доходили. Можливо ? якраз випала нагода.
Старш╕ вебмайстри та ...... (
читать далее)
Як правильно критикувати блогер╕в? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 29 сен. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Ран╕ше в цьому блоз╕ вже була опубл╕кована стаття, яка стосувалася критики в коментарях. Але, оск╕льки кожен блогер рано чи п╕зно стика╓ться з ц╕╓ю проблемою, сьогодн╕ мен╕ хот╕лося б повернутися до не╖. Але не з точки зору автора, а з точки зору коментатора, який залиша╓ у блоз╕ негативний в╕дгук.
Спробуймо помислити лог╕чно: ...... (
читать далее)
Нов╕ враження в╕д блог╕нгу: ╤нод╕ для цього вистача╓ просто зм╕нити обстановку. (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 28 сен. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Мабуть вперше, за весь час ╕снування ?Укра╖нсько╖ блогосфери?, я пишу пост, знаходячись далеко в╕д Ки╓ва. Це, до реч╕ ? ще одна перевага ноутбука ? його можна возити з собою куди завгодно. ╤деальний спос╕б в╕двол╕ктись в╕д ╤нтернету, пошти, електронних пов╕домлень та р╕дера. Адже, як ви правильно здогадалися, тут, де я зараз ...... (
читать далее)
Хто в╕д кого залежить (ви в╕д блога чи блог в╕д вас)? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 27 сен. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: Sweetdevil Пост╕йн╕ читач╕ ?Укра╖нсько╖ блогосфери? вже знають, що я завжди дотримувався принципу ? без прац╕ досягнути усп╕ху неможливо. Н╕коли не в╕рив ╕нтернет-шахраям, як╕ стверджують, що ╕сну╓ безл╕ч способ╕в легкого зароб╕тку в ╕нтернет╕! Вт╕м, надм╕рне захоплення блог╕нгом ╕ як насл╕док ? витрачання на цю д╕яльн╕сть маже всього вашого в╕льного ...... (
читать далее)
3 плюс 2 плюс 1? Випуск #13 (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 26 сен. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
П?ятниця ? час регулярно╖ рубрики ?3+2+1? на ?Укра╖нськ╕й блогосфер╕?:
3
Корисн╕ статт╕ для Wordpress Developer`s. Цей блог ? моя нова знах╕дка. Нав╕ть якось дивно, що не натрапляв на нього ран╕ше. Стаття буде ц╕кава тим, хто хоче зайнятися розробкою дизайну для Wordpress. Суперова зб╕рка корисних статей, як╕ стосуються створення тем для вордпрес.
Ексклюзивна п╕дб╕рка ...... (
читать далее)
Google AdWords дару╓ безкоштовну рекламу? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 25 сен. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Я, мабуть, перший блогер, який познайомився з ╕нтерфейсом Google AdWords ран╕ше, н╕ж заре╓струвався у Google AdSense. А все почалося з того, що на мою електронну скриньку над╕йшов сертиф╕кат на 250 гривень для розм╕щення реклами через серв╕с Google AdWords, з детальними поясненнями, як заре╓струватися та з чого почати. Маг╕я слова ?безкоштовно? ...... (
читать далее)
Стан блогосфери 2008: Розпочалася публ╕кац╕я зв╕т╕в Technorati (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 24 сен. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Думаю, серв╕с для блог╕в Technorati не потр╕бно представляти н╕кому. Безперечно ? це один ╕з найв╕дом╕ших рейтинг╕в блог╕в, можливост╕ якого просто вражають. Позавчора почалася публ╕кац╕я досл╕дження в╕д мастодонт╕в св╕тово╖ блогосфери п╕д назвою ?Стан блогосфери 2008? (State of the Blogosphere 2008) ? це щор╕чне досл╕дження, яке анал╕зу╓ тенденц╕╖ та перспективи розвитку блогосфери. ...... (
читать далее)
5 тем для блогкемпу (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 23 сен. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Ця ос╕нь видалась дуже багатою на под╕╖ для укра╖нських блогер╕в. Зокрема, паралельно в╕дбуваються в╕дразу два конкурси укра╖нських блог╕в. Про один з них ви вже чули (╕ багато) - це, зв╕сно ж, UAWebstar, започаткований Хелв╕ном. Другий - почався лише сьогодн╕, але вже встиг з╕брати чималу к╕льк╕сть учасник╕в. Йдеться про конкурс блог╕в ...... (
читать далее)
Блоги, як╕ хочеться читати! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 22 сен. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: [auro] Спонуканий коментарем Остапа, все-таки вир╕шив ?под╕литися р╕дером? ╕з тими, кого це може зац╕кавити. Якщо комусь вдасться поповнити свою читалку ц╕кавим блогом ? я буду т╕льки радий! До перел╕ку вв╕йшло по п?ять блог╕в у трьох категор╕ях (укра╖нськ╕ блоги, рос╕йськ╕ блоги та англомовн╕ блоги), оновлень у яких, нараз╕, я ...... (
читать далее)
Що ╓ у рунет╕, чого нема╓ в уанет╕? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 21 сен. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Щоб у нед╕лю не навантажувати читач╕в довгими статтями, вир╕шив под╕литися одним власним спостереженням, зробленим п╕д час пошуку матер╕ал╕в для щотижнево╖ рубрики ?3+2+1?. Без жодних висновк╕в. Просто ? спостереження:
Знайти ц╕кавий ╕ корисний матер╕ал на укра╖нському блоз╕ у дек╕лька раз╕в складн╕ше, н╕ж у сус╕дньому рунет╕, не кажучи вже про англомовну блогосферу.
?Теж мен╕, ...... (
читать далее)
Чого не варто робити, коли ви вир╕шу╓те публ╕кувати записи регулярно (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 20 сен. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Зважаючи на пожвавлення на нив╕ публ╕кац╕й про регулярн╕сть та частоту допис╕в до блога, можна зробити висновок, що ця тема знову набува╓ популярност╕. Вир╕шив написати ╕ я! Але не про регулярн╕сть публ╕кац╕й (про не╖, р╕дну, ви знайдете не один ╕ не два записи на цьому блоз╕), а про насл╕дки, до яких ...... (
читать далее)
3 плюс 2 плюс 1? Випуск #12 (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 19 сен. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
П?ятниця! А отже ? настав час регулярно╖ рубрики ?3+2+1? на ?Укра╖нськ╕й блогосфер╕?...
3
╢диний центр ? скоро блог Миколи ?Монетизац╕я блога? звинуватить мене у надм╕рному цитуванн╕ та проставлянн╕ посилань на його записи. Але що я можу вд╕яти? Блог д╕йсно вартий того, щоб його читали, а ╕де╖ впроваджували. Саме такою ╕де╓ю д╕литься Безл╕м╕тчик ...... (
читать далее)
Блоги ? лише ╕нструмент боротьби за увагу (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 18 сен. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: pshutterbug Блоги ? один ╕з найкращих на сьогодн╕ способ╕в комун╕кац╕╖ та обм╕ну ╕нформац╕╓ю. Згадайте, всього лише 5-7 рок╕в назад розм╕щення ╕нформац╕╖ в ╤нтернет╕ було виключно прерогативою обраних. Сьогодн╕ розм╕стити ╕нформац╕ю в ╤нтернет╕ ╕ тим самим, в╕дкрити до не╖ доступ кожному, може будь-хто. Для цього нав╕ть не потр╕бно купувати ...... (
читать далее)
Писати ? кайфово! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 17 сен. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Люди заводять блоги, називаючи це сво╖м хоб╕. Вочевидь, у них на це ╓ якась причина! ╤ здавалося б, якщо без жодного тиску ?збоку?, людина вир╕шу╓ в╕дкрити щоденник ╕ почати розвивати його на регулярн╕й основ╕ ? ╖й повинно подобатися писати! За винятком, х╕ба що, ситуац╕й, коли йдеться про фото-, в╕део- ауд╕о- ...... (
читать далее)
Flickr? Укра╖нський Фл╕кр! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 16 сен. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Сьогодн╕ ? другий посп╕ль гостьовий пост на ?Укра╖нськ╕й блогосфер╕?. Цього разу ? в╕д Юр╕я Новоставського, автора однойменного особистого блога про фотомистецтво. Юр╕й вир╕шив под╕литися з нами новим серв╕сом, який вже встиг здобути чималу популярн╕сть, серед регулярних користувач╕в. Йдеться про укра╖нську складову св╕тового фотосерв╕су Flickr. А я ось уже б╕льше, н╕ж ...... (
читать далее)
Допомож╕ть в╕дремонтувати парадигму (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 15 сен. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Гостьовий пост
Автор: Павло Ковтонюк, власник ?Блога про управл╕ння в охорон╕ здоров`я?.
Нещодавно у в╕дпов╕дь на запрошення колез╕ написати на м╕й блог я отримав в╕дпов╕дь, яка мене не те що здивувала, образила, шокувала абощо. В мене, щоб найкраще передати це почуття, об цю в╕дпов╕дь "зламалася парадигма". М╕зки в голов╕ перевернулися догори ногами, ...... (
читать далее)
Про веб, контент, ╕нформац╕ю, комп’ютеризац╕ю та те, до чого це призведе у майбутньому! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 14 сен. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Це в╕део мене просто вразило. Вибачайте, якщо хтось може вже бачив!!!
Англ╕йською
[youtube]6gmP4nk0EOE[/youtube]
... (
читать далее)
Свято наближа╓ться: У Ки╓в╕ скоро Блогкемп 2008 (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 13 сен. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Наближа╓ться под╕я, яко╖ з нетерп╕нням чекала вся проактивна сп╕льнота укра╖нського ╕нтернету. Особисто я давненько вже потирав руки у передчутт╕ чогось особливого. Йдеться, зв╕сно ж, про Блогкемп 2008, який цього року ма╓ оф╕ц╕йну назву Blogcamp CEE 2008 ╕ в╕дбудеться у Ки╓в╕ 17-19 жовтня. Раптом, хтось ╕з блогер╕в планував там бути, але ...... (
читать далее)
3 плюс 2 плюс 1? Випуск #11 (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 12 сен. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Знову п?ятниця, ╕ на ?Укра╖нськ╕й блогосфер╕? ? регулярна рубрика ?3+2+1??
3
Багатомовн╕сть ? з чого почати ? на приклад╕ Drupal ? стаття Андр╕я Поданенка, блогера ентуз╕аста, який останн╕м часом проявля╓ просто-таки чудеса активност╕. Мало того, що в╕н виступа╓ спонсором нагороди UA Webstar 2008, то ще й займа╓ться перекладом на укра╖нську системи управл╕ння ...... (
читать далее)
Два п╕дходи до п╕двищення видимост╕ вашого блога! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 11 сен. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Гаразд, ви створили блог, написали з десяток тематичних статей, отримали першу сотню в╕дв╕дувач╕в... А що дал╕?
Питання, дуже значною м╕рою, риторичне. Кожен блогер зна╓, що дал╕ будуть м╕сяц╕ й м╕сяц╕ наполегливо╖ роботи, створення ц╕кавого контенту, розм╕щення прямо╖ та непрямо╖ реклами, коментування ╕нших тематичних блог╕в з метою п╕двищення пом╕тност╕, ре╓страц╕я у каталогах ...... (
читать далее)
Що робити, якщо кожну наступну тему для поста, ви ?висмокту╓те з пальця?? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 10 сен. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: AndrewEick Уяв╕ть, ви с╕да╓те до комп?ютера, в╕дкрива╓те Word (блокнот, адм╕нку Wordpress), ╕ через деякий час почина╓те усв╕домлювати, що не ма╓те жодного уявлення, про що писати! Знайома ситуац╕я?
Зверн╕ть увагу: Останн╕м часом ста╓ все б╕льше та б╕льше блог╕в, статт╕ до яких пишуться т╕льки заради регулярного оновлення. ╤ хоча в ?Укра╖нськ╕й ...... (
читать далее)
Звички найв╕дом╕ших св╕тових письменник╕в, як╕ можуть стати в нагод╕ блогерам (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 09 сен. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Що б╕льше прац╕ вкладено у статтю, то прост╕шою вона зда╓ться. Це твердження може видатися антилог╕чним. Але насправд╕, найкращ╕ твори л╕тератури сприймаються найлегше, а у читача часто склада╓ться враження, що в╕н заввиграшки зм╕г би написати ан╕трохи не г╕рше. Вт╕м, як ви могли вже здогадатися ? це лише омана.
Сьогодн╕ я вир╕шив перекласти ...... (
читать далее)
Питання та в╕дпов╕д╕ про нагороду UA Webstar 2008 з ╖╖ засновником! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 08 сен. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Т╕льки л╕нивий ще не зна╓, що з першого вересня цього року стартувала укра╖нська ╕нтернет-нагорода UA Webstar 2008. Як стверджу╓ сам автор, в╕домий у блогосфер╕ п╕д н╕ком Hellveen - це чудова можлив╕сть для власник╕в укра╖нських проект╕в перев╕рити власн╕ сили, побачити реальн╕ настро╖ аудитор╕╖ та думки експерт╕в.
Цього року вебмайстрам, авторам та ...... (
читать далее)
Не в╕дкладайте сво╖ найкращ╕ ╕де╖ у ?довгий ящик?! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 07 сен. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: rpongsaj Хоч у цьому блоз╕ я вже к╕лька раз╕в згадував про важлив╕сть ?арх╕ву ╕дей? для забезпечення регулярност╕ публ╕кац╕й (зокрема, у статт╕ ?Чотири етапи написання статей?), та все ж ╕снують ╕де╖, як╕ бажано вт╕лювати, не в╕дкладаючи у довгий якщик - тобто в╕дразу п╕сля виникнення. Йдеться про ваш╕ найкращ╕ ╕де╖. ...... (
читать далее)
Ефективн╕сть реклами у середовищ╕ Web 2.0 (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 06 сен. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Готуючись до впровадження прямо╖ реклами на ?Укра╖нськ╕й блогосфер╕?, я вир╕шив написати сер╕ю статей про перспективи та можливост╕ р╕зних вид╕в рекламних та PR-матер╕ал╕в у середовищ╕ Web 2.0. Частково це питання вже зач╕палося у нещодавн╕й статт╕ ?Секрет як╕сного траф╕ку?.
На жаль, консервативн╕ рекламодавц╕ все ще мислять категор╕ями: ?що б╕льше щоденних в╕дв╕дувач╕в на сайт╕ ...... (
читать далее)
3 плюс 2 плюс 1? Випуск #10 (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 05 сен. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
До юв╕лейного (10-го) випуску рубрики ?3+2+1? потрапили наступн╕ публ╕кац╕╖:
3
Питання самодисципл╕ни ? переклад довол╕ популярно╖ статт╕ Ст╕ва Павл╕ни про самодисципл╕ну, опубл╕кований на блоз╕ головного редактора журналу ITC.UA Артура Оруджал╕╓ва. Змушу╓ замислитись. Якщо ви вважа╓те себе дисципл╕нованим ? прочитайте цю статтю.
Чи потр╕бно зм╕нювати п╕дх╕д до реклами? Разом з╕ зм╕ною ... (
читать далее)
Секрет як╕сного траф╕ку: ╤нвестуйте в комун╕кац╕ю, а не в к╕льк╕сть переход╕в! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 04 сен. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Як╕сний траф╕к ? це те, що в╕др╕зня╓ сол╕дний ?б╕лий? проект для людей, в╕д автоматично створеного ╕ оптим╕зованого сплога для пошуковик╕в (ор╕╓нтованого виключно на участь у б╕ржах л╕нк╕в). Саме як╕сний траф╕к поясню╓, чому за рекламу на ф╕нансовому блоз╕ з денною аудитор╕╓ю 50 чолов╕к, рекламодавц╕ готов╕ платити в десятки раз╕в б╕льше, н╕ж ...... (
читать далее)
Нав╕що Гуглу браузер, або Кому потр╕бен Хром? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 03 сен. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Мен╕ нав╕ть тр╕шечки соромно, що я з таким зап╕зненням публ╕кую новину, якою вже ?в╕дгула? та ще й дос╕ продовжу╓ гуд╕ти св╕това блогосфера. Жартую зв╕сно ? ан╕тр╕шечки мен╕ не соромно! Об╕йдемося без техн╕чних подробиць (про особливост╕ та характеристики майбутнього браузера довол╕ детально написано на блоз╕ Макса Саваневського, який подоба╓ться мен╕ що ...... (
читать далее)
Для кого ви пишете? або У пошуках ╕деального читача! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 02 сен. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
За п╕дтримки: Компания Happy Vacations предлагает авиабилеты по всем направлениям
Блогери всього св╕ту пост╕йно перебувають у пошуках нових способ╕в залучення ключово╖ аудитор╕╖ на сво╖ сайти. Чого т╕льки не вигадують винах╕длив╕ автори та вебмайстри: ре╓струють сво╖ ресурси у каталогах, проганяють по серв╕сах соц╕альних закладок, активно беруть участь у коментуванн╕ ╕нших блог╕в, проводять ...... (
читать далее)
Блоги, як╕ принесли найб╕льшу к╕льк╕сть переход╕в у серпн╕ (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 01 сен. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Сьогодн╕ перший день осен╕. А отже, за правилами, оголошеними ран╕ше, настав час ?розкидати кам╕ння? (тобто роздавати л╕нки людям, як╕ привели на ?Укра╖нську блогосферу? найб╕льше в╕дв╕дувач╕в).
Мушу в╕дзначити, що показники траф╕ку в цьому м╕сяц╕ дуже серйозно ?прос╕ли?. Ц╕лком можливо, що причиною тому стала моя тривала в╕дсутн╕сть (╕ як насл╕док ? в╕дсутн╕сть оновлень ...... (
читать далее)
Останн╕й день л╕та ? день блог╕в (BlogDay)! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 31 авг. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Пам?ята╓те ту фотку, на яку я пропонував звернути увагу наприк╕нц╕ попереднього поста про серпневий м╕н╕кемп у Ки╓в╕? Таким чином, найуважн╕ш╕ вже дов╕далися, що таке BlogDay, а можливо ? нав╕ть встигли взяти участь у ц╕й под╕╖.
Що таке BlogDay?
╤дея BlogDay поляга╓ в тому, що блогери обов?язково повинн╕ мати хоча б один день, ...... (
читать далее)
Чи ╓ майбутн╓ в онлайн в╕део? Враження в╕д серпневого м╕н╕кемпу в Ки╓в╕. (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 30 авг. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
За п╕дтримки: заказать в Киеве горящие путевки для отдыха
Останн╕ л╕тн╕ вих╕дн╕ виявилися надзвичайно багатими на под╕╖ для найактивн╕ших представник╕в укра╖нсько╖ ╕нтернет-сп╕льноти ? на них було заплановано одразу дв╕ под╕╖: серпневий м╕н╕кемп на тему ?Онлайн в╕део? (який в╕дбувся сьогодн╕) та Drupal Camp Kyiv. На жаль, мен╕ не вдасться потрапити на другу ...... (
читать далее)
3 плюс 2 плюс 1? Випуск #9 (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 29 авг. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
3
Ua Webstar 2008 ? це под╕я укра╖нського ╕нтернету, яка варту╓ десятка рубрик 3+2+1. Я переконаний, що ще не один раз напишу про не╖ на стор╕нках ?Укра╖нсько╖ блогосфери?. А сьогодн╕ ? перший анонс. Для тих, хто ще не зна╓ ? Ua Webstar ? це нагорода для учасник╕в укра╖нського ╕нтернету. ╤ не ...... (
читать далее)
Google Reader може зруйнувати ваше життя! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 28 авг. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
За п╕дтримки: Изготовим качественные лестницы Киев любой конструкции
Волод╕ти знанням ╕ не використовувати його ? це все р╕вно, що не волод╕ти знанням
(Лао Цзи)
Знання ? сила, переконують нас сучасн╕ ф╕лософи! Ран╕ше люди воювали за ресурси ? сьогодн╕ люди воюють за доступ до знань. Хто волод╕╓ ╕нформац╕╓ю ? той волод╕╓ св╕том. Вт╕м, з ...... (
читать далее)
Авторський блог VS сплог? Хто кого? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 27 авг. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: *Your Guide Спонсор поста: Различная детская мебель подростковая, заказ кухни недорого.
Люди, як╕ вважають себе експертами з питань зароб╕тку в мереж╕ (але насправд╕ такими не ╓) одн╕╓ю ╕з найд╕╓в╕ших стратег╕й генерування стаб╕льного грошового потоку називають створення так звано╖ ?мереж╕ сател╕т╕в?. До реч╕, якщо кому ц╕каво, до топ-100 блог╕в за ...... (
читать далее)
Профес╕я ? блогер! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 26 авг. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
За п╕дтримки: раскошные горящие туры поспеши заказать
В Укра╖н╕ блог╕нг сприйма╓ться виключно як хоб╕, тод╕ як на заход╕ блогери давно стали профес╕оналами сво╓╖ справи ╕ працюють на р╕вн╕ з журнал╕стами та письменниками. Мен╕ було особливо ц╕каво дов╕датися, як виглядають вимоги до блогера. Уяв╕ть таку ваканс╕ю у якомусь Ав╕зо чи на Rabota.ua.
просунут╕ ...... (
читать далее)
Що робити, коли хочеться писати, але нема╓ про що! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 25 авг. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: athena За п╕дтримки: Лучшие ортопедические матрасы для взрослых и детей.
Я ст╕льки раз╕в у р╕зних блогах натикався на фразу: ?коли нема╓ про що писати ? краще не писати взагал╕?, що вир╕шив теж под╕литися сво╖м ставленням до проблеми п╕дбору тем для публ╕кац╕й. Чи радше, з╕ сво╓╖ ?дзв╕нарн╕? в╕дпов╕сти на запитання, ...... (
читать далее)
М╕н╕м╕зу╓мо в╕двол╕каюч╕ фактори п╕д час письма, або Нав╕що мен╕ ноутбук? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 24 авг. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
За п╕дтримки: Срочный ремонт ноутбуков, ремонт мониторов в сервисном центре "Стаханов"
Якщо поставити перед собою ц╕ль досягнути щоденно╖ публ╕кац╕╖ запис╕в у блоз╕ ? з часом писати ставатиме все легше та легше. Я вже неодноразово звертався до ц╕╓╖ теми у р╕зних статтях ?Укра╖нсько╖ блогосфери?. Вт╕м, була одна р╕ч, яка пост╕йно перешкоджала досягненню ...... (
читать далее)
Весел╕ картинки (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 23 авг. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
За п╕дтримки: Поможем осуществить срочный выкуп квартир.
У сьогодн╕шньому випуску суботнього гумору я вир╕шив об╕йтися без сл╕в...
Ну...
Майже без сл╕в!
... (
читать далее)
3 плюс 2 плюс 1? Випуск #8 (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 22 авг. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Спонсор поста: В интернет магазине можно купить светильники из хрусталя.
3
77 в╕дсотк╕в американських компан╕й, що розвиваються найшвидше, використовують соц╕альн╕ мед╕а ? стаття, яку потр╕бно показувати кожному власнику великого б╕знесу для загального розвитку! Якщо глянути на укра╖нськ╕ компан╕╖, можна подумати, що вони дос╕ живуть у минулому стол╕тт╕. Б╕льш╕сть ╕з них нав╕ть не ...... (
читать далее)
Просте пояснення, чому ведення блога заради грошей ? провальна стратег╕я (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 21 авг. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: Simon Pais-Thomas Спонсор поста: Как быстро продать квартиру в Москве.
Н╕ для кого не секрет, що св╕това блогосфера переповнена щоденниками, як╕ пропонують легкий зароб╕ток в ╕нтернет╕. ╥х наст╕льки багато, що в╕д них скоро почне паморочитися у го