Журналы пользователя:
|
|
|
|
Стаття для НЕпрограм╕ст╕в: Як зрозум╕ти внутр╕шню структуру блога на Wordpress? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 08 янв. 2009 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Коли людина вперше замислю╓ться про можлив╕сть створення власного автономного (standalone) блога ? на перешкод╕ ╖й часто ста╓ техн╕чний аспект. Адже блогером може бути хто завгодно, кому ╓ чим под╕литися ╕з аудитор╕╓ю. Якщо у вас ╓ хоб╕, якщо вас захоплю╓ певна тема, якщо ви хочете под╕литися сво╖ми знаннями (при цьому нема╓ ан╕найменшого значення, що вас ц╕кавить) ? ви можете хот╕ти завести блог.... (
читать далее)
Чи ╓ медичний б╕знес аморальним? (комментариев: 0)
Разместил(а)
healthcare management
Наше сусп╕льство уже нормально толеру╓ комерц╕йн╕ в╕дносини у б╕льшост╕ сфер життя. ╤нод╕ нав╕ть важко уявити, як можуть ╕снувати неприбутков╕ банки, ресторани або к╕нотеатри. Але в охорон╕ здоров’я ми продовжу╓мо дивитися на т╕ заклади, як╕ працюють для прибутку, не так р╕вно, як на “безкорисливих”. Скажу б╕льше, слово “б╕знес” по в╕дношенню до медицини все ще дуже ч... (
читать далее)
╤цхак Ад╕зес: Чому ми буду╓мо вежу з речей? (комментариев: 0)
Разместил(а)
Менеджмент @ БЛОГ
╤цхака Ад╕зеса (Ichak Adizes), одного ╕з пров╕дних св╕тових спец╕ал╕ст╕в в област╕ п╕двищення ефективност╕ орган╕зац╕й шляхом глибоких зм╕н, читати не т╕льки корисно, але й легко. Таке сприйняття породжу╓ться простими житт╓вими аналог╕ями в його численних статтях ╕ книгах. А деяк╕ фрагменти, один ╕з яких хочу представити ваш╕й уваз╕, взагал╕ звучать як притч╕."Якось був у мене кл╕╓нт, ╕м'я якого н... (
читать далее)
Плани ?Укра╖нсько╖ блогосфери? на 2009 р╕к! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 06 янв. 2009 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Ще один тиждень нап╕вл╕нивого досвятковування новор╕чних та р╕здвяних свят ? ╕ ?Укра╖нська блогосфера? знову заживе сво╖м активним життям. А поки що не дивуйтеся, коли не бачите звичного веч╕рнього оновлення на блоз╕. У мене зараз вв╕мкнений ?в╕дпускний режим?.
Сьогодн╕ ж, щоб на Р╕здво не надто навантажувати вас методолог╕чною ╕нформац╕╓ю, под╕люся деякими планами на 2009-ий р╕к. От чого-чого ? ... (
читать далее)
Десять елементарних речей, як╕ у 2009-му роц╕ повинен зробити кожен власник малого б╕знесу! (комментариев: 0)
Разместил(а)
Менеджмент @ БЛОГ
Кожен р╕к ставить перед нами нов╕ ц╕л╕. Вт╕м, так╕ ц╕л╕ не обов'язково повинн╕ бути глобальними. ╤нод╕ для того, щоб досягнути усп╕ху, потр╕бно зробити зовс╕м небагато. Саме такими "елементарними" ц╕лями д╕литься з нами в╕домий блогер Гай Кавасак╕ (Guy Kawasaki) на В╕дкритому форум╕.1. Прикиньтеся кл╕╓нтом ╕ зателефонуйте у власний же оф╕с, для того, щоб перев╕рити роботу сво╖х оператор╕в.
2. П... (
читать далее)
Разница между постсовесткой и цивилизованной индустриальной медициной (комментариев: 0)
Разместил(а)
healthcare management
Постсоветская медицина Украины и других государств -бывших республик СССР (за исключением балтийских) резко отличается от медицины, практикуемой в индустриальных, медицински цивилизованных странах.
Характерными чертами постсоветской медицины являются централизация и специализация медицинских учреждений и крайне низкая квалификация врачей. Врачи, практикующие медицину в постсоветском пространстве п... (
читать далее)
Намага╓мося пояснити принципи роботи Google Page Rank (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 05 янв. 2009 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
У коментарях до попередньо╖ статт╕ про апдейт Google PR можна знайти к╕лька спроб розтлумачити принципи роботи цього загадкового ранжувального механ╕зму. ╤ хоча, зв╕сна р╕ч, я значною м╕рою сол╕дарний з Андр╕╓м Поданенком, який стверджу╓, що н╕хто (окр╕м х╕ба високопосадовц╕в самого Google) не може стверджувати н╕чого конкретного про алгоритми Google ? все ж деяк╕ припущення ми можемо робити. ╤ не... (
читать далее)
Чому не ╕сну╓ повн╕стю л╕беральних систем охорони здоров?я? (комментариев: 0)
Разместил(а)
healthcare management
Чому у св╕т╕ нема╓ жодно╖ повн╕стю л╕берально╖ системи охорони здоров’я не дивлячись на те, що ус╕ н╕би-то прагнуть до ринкових в╕дносин? В╕дпов╕д╕ нема╓, ╓ лише здогадки.
Почну з того, що я ╓ прихильником л╕беральних, ринкових в╕дносин в охорон╕ здоров’я. В╕рю в силу ╕ндив╕дуально╖ ╕н╕ц╕ативи, р╕вних можливостей ╕ св╕домого в╕льного вибору. Я в╕рю в те, що людина не повинна л╕кувати ... (
читать далее)
Авраам Л╕нкольн: Негативного досв╕ду не ╕сну╓! (комментариев: 0)
Разместил(а)
Менеджмент @ БЛОГ
Видатн╕ особистост╕ вм╕ють обертати сво╖ невдач╕ на свою користь для досягнення ще б╕льш високих результат╕в. Звичайно ж, ми краще вчимося на помилках, н╕ж на удачах. Т╕, хто досягли вершин усп╕ху, не випробувавши г╕ркоти поразок, схильн╕ до на╖вност╕ та неглибоких р╕шень. Так╕ люди завжди знають в╕дпов╕д╕ на вс╕ питання. Справжн╕ л╕дери б╕льш схильн╕ слухати сп╕врозмовника, н╕ж говорити, ╕ завжди... (
читать далее)
Экономика украинской медицины и ее перспективы (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 03 янв. 2009 г в журнале
healthcare management
Затраты на медицину принято измерять в % валового национального продукта (ВНП). Индустриально развитые страны тратят на медицину от 7 до 15% валового национального продукта. Валовой национальный продукт Украины по данным 2007 года составил $140 млрд. Государственный бюджет Украины (его затратная часть) составил всего $45 млрд. Если бы Украина тратила на свою медицину хотя бы 7% своего валового нац... (
читать далее)
Апдейт PR перед Новим Роком, або За що Google нас незлюбив? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 02 янв. 2009 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Взагал╕ то я не дуже люблю розм╕рковування про пузом╕рки. Особливо, коли ц╕ пузом╕рки за великим рахунком залежать т╕льки в╕д яко╖сь одн╕╓╖ ?велико╖ контори?, перед якою вс╕ ╕нш╕ ?танцюють на задн╕х лапках?.
Ну сам╕ подумайте ? ви створили сайт, ви наповню╓те його ц╕кавим ╕ корисним контентом, а у б╕льшост╕ випадк╕в ? вклада╓те туди часточку сво╓╖ душ╕. Але варто ?великому ╕ могутньому? пошукови... (
читать далее)
Кое-что о статье 49 Конституции Украины (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 02 янв. 2009 г в журнале
healthcare management
В настоящий момент мы имеем единственную статью Конституции (документа прямого действия), которая касается принципов оказания медицинской помощи в стране. Все остальные законы, включая и фундаментальные ?Основы законодательства Украины про охрану здоровья? ? лишь ее интерпретация и детализация. Вот ее текст:
Статья 49. Каждый имеет право на охрану здоровья, медицинскую помощь и медицинское страхов... (
читать далее)
З Наступаючим! П╕дсумки 2008-го року та новор╕чн╕ прив╕тання укра╖нським блогерам! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 31 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: *L*u*z*a* За к╕лька годин Новий Р╕к постука╓ться до наших дом╕вок. Я, мабуть, один з останн╕х блогер╕в, який зв╕ту╓ про результати, яких вдалося досягнути за цей р╕к. Але дозвольте, м╕й пост буде ориг╕нальним. Мен╕ хот╕лося б сьогодн╕ менше говорити про себе та сво╖ блоги ╕ б╕льше, про тих людей, як╕ допомагали, надихали ╕ були просто при╓мними сп╕врозмовниками та наставниками. ... (
читать далее)
Продуктивного року! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 31 дек. 2008 г в журнале
healthcare management
Сьогодн╕ вноч╕ зак╕нчиться 2008 р╕к ╕ почнеться 2009. Щиро ╕ тепло в╕таю з ц╕╓ю под╕╓ю ус╕х хто чита╓ ╕ пише наш сайт, а також ╕ тих, хто не чита╓ ╕ не пише (спод╕ваюся, поки що =)).
Яким був це р╕к для Вас? Для мене в╕н видався дуже тяжким. Але результативним ╕ продуктивним. ╤ можу впевнено сказати, що я проводжаю старий р╕к будучи стомленим, але натхненним. ╤ з оптим╕стичним поглядом у р╕к новий... (
читать далее)
Дв╕ блогосфери? або Чому розвитку укра╖нських блог╕в н╕чого не загрожу╓! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 30 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: Cyron Останн╕м часом у блогерських колах стало модно стверджувати, що св╕това блогосфера в╕джила вершину свого розвитку ╕ сьогодн╕ наближа╓ться до законом╕рного спаду. Про це св╕дчать численн╕ опитування та анал╕тичн╕ досл╕дження. Про це пишуть ╕ розм╕рковують у р╕зноман╕тних блогах та статтях.
Вт╕м, мен╕ зда╓ться, що так╕ песим╕стичн╕ прогнози щодо майбутнього стану св╕тово╖ (... (
читать далее)
[книги] Переосмислення охорони здоров?я (комментариев: 0)
Разместил(а)
healthcare management
Переосмислення системи охорони здоров’я (Redefining healthcare) - книга Майкла Портера та Ел╕забет Тайсберг, яка стала революц╕йною у США ╕, на мо╓ переконання, може ╕ повинна стати такою в Укра╖н╕.
К╕лька сл╕в про автор╕в. Передус╕м Майкла Портера - професора Гарварду, одного з найб╕льш видатних теоретик╕в менеджменту ус╕х час╕в. Завдяки йому сучасн╕ орган╕зац╕╖ послуговуються такими ╕нстру... (
читать далее)
Подарунки в╕д Д╕да Мороза (комментариев: 0)
Разместил(а)
Менеджмент @ БЛОГ
Напередодн╕ Нового Року не хочеться писати н╕ про кризу, н╕ про роботу. До 2009 року залиша╓ться менше 2-х дн╕в. Цей час потр╕бно провести з користю. Нар╕зати ол╕вь"е, приготувати шубу, поставити "пальне" в холодильник, витрусити килими, надра╖ти до блиску кришталь ...:-) Як багато ще потр╕бно встигнути зробити в цьому роц╕.
Але важче за все, напевно, Д╕дов╕ Морозу. ╤ як т╕льки в╕н встига╓ вс╕ ... (
читать далее)
Постимо фотки у Twitter за допомогою моб╕льного телефона (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 29 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
В╕д?╖жджаючи минуло╖ п?ятниц╕ у гори, я об╕цяв по при╖зд╕ под╕литися деякими хитрощами постингу запис╕в та фотограф╕й у Twitter з допомогою одного лише моб╕льного телефона. А об╕цянок, як в╕домо, потр╕бно дотримуватися. Тому сьогодн╕ я розпов╕м про те, як можна легко под╕литися враженнями (скаж╕мо, в╕д по╖здки) з друзями та ?посл╕довниками? (followers) у Тв╕ттер╕, користуючись одним лише моб╕льним... (
читать далее)
"Кого" або "що" варто скорочувати п╕д час кризи? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 29 дек. 2008 г в журнале
Менеджмент @ БЛОГ
Коли ф╕нансов╕ та економ╕чн╕ реал╕╖ досягають "точки кип╕ння" ? компан╕╖ частенько вир╕шують вдатися до скорочень. ╤ у абсолютн╕й б╕льшост╕ випадк╕в йдеться про найбанальн╕ший ╖х р╕зновид ? скорочення персоналу. Вт╕м, деяк╕ компан╕╖ поводяться б╕льш винах╕дливо ? скорочуючи години (╕ в╕дпов╕дно - зарплатню), а не людей.Зв╕сно, зниження зароб╕тно╖ платн╕ не сподоба╓ться н╕кому. Але коли настають ск... (
читать далее)
Нереформирование здравоохранения как способ уничтожения страны (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 28 дек. 2008 г в журнале
healthcare management
1.Медицина ? дело интимное и обсуждению не подлежит
Давно замечено, что природа человека такова, что проблемы со своим здоровьем он считает своим личным делом, не будет их обсуждать с незнакомыми людьми и уж тем более не с государством в лице чиновника. Равно справедливо и обратное утверждение: наш человек не интересуется здоровьем окружающих до тех пор, пока это не отразится на его собственном зд... (
читать далее)
Управл╕ння знанням та соц╕альн╕ мед╕а - протистояння чи доповнення? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 26 дек. 2008 г в журнале
Менеджмент @ БЛОГ
Десятил╕ття розвитку концепц╕й управл╕ння знанням, що масово запроваджувалися в б╕знес-структурах, переконало багатьох у тому, що корпоративн╕ знання та практики ╓ ключовим фактором усп╕ху компан╕╖ у конкурентному середовищ╕. Традиц╕йн╕ для попереднього пер╕оду технолог╕╖ управл╕ння знанням (про як╕ нер╕дко йшла мова на стор╕нках порталу Management.com.ua) були досить складними, т╕сно перепл╕талис... (
читать далее)
Как стать супер-лидером. Техники развития главных навыков руководителя (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 26 дек. 2008 г в журнале
[Management.com.ua] Останн╕ надходження МЕТОДОЛОГ╤ЧНИХ матер╕ал╕в
Будущее компаний становится все менее предсказуемым, и во многом от лидера зависит, сумеет ли его организация выжить, сможет ли оперативно отреагировать на возникшую угрозу, выиграть в конкурентной схватке. Какими же навыками нужно обладать лидеру, чтобы его компания не останавливалась в своем развитии и могла быть уверенной в своем завтрашнем дне?... (
читать далее)
Б╕знес-п╕дходи до блог╕нгу: Стратег╕я? чи абсолютний ?рендом? (╕ тр╕шки про моркву з яйцями)? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 25 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: annia316В рамках цього блога я вже неодноразово згадував про б╕знес-п╕дх╕д до блог╕нгу та сво╓ ставлення до нього! Вт╕м, мен╕ зда╓ться, що ╕сну╓ б╕льше, н╕ж один р╕вень наближеност╕ блог╕в до б╕знесу. Чи, попросту кажучи ? весь масив св╕тових блог╕в неможливо однозначно розд╕лити на ?блоги як б╕знес? та ?блоги, як не б╕знес?. Св╕т не ╓ чорно-б╕лим. У ньому безл╕ч нап╕втон╕в!
Ска... (
читать далее)
Про ц╕ль ╕ систему -2. Приклад (комментариев: 0)
Разместил(а)
healthcare management
Новини. Ки╖вська м╕сьдержадм╕н╕страц╕я ма╓ нам╕р запровадити плату за медичн╕ послуги в л╕карнях ╕ пол╕кл╕н╕ках столиц╕.
Про це сьогодн╕ на прес-конференц╕╖ пов╕домила перший заступник голови Ки╖вм╕сьдержадм╕н╕страц╕╖ ╤рена К╕льчицька.
“Люди в пол╕кл╕н╕ках ╕ л╕карнях за кожний в╕зит до л╕каря, за кожний укол, кожне досл╕дження УЗД платять сво╖ кошти. Тому ми п╕двищу╓мо ц╕ тарифи оф╕ц╕йно... (
читать далее)
Ц╕ль та система. Приклад охорони здоров'я (комментариев: 0)
Разместил(а)
Менеджмент @ БЛОГ
У╕льяму Едвардсу Дем╕нгу належать слова "система - це мережа вза╓мопов'язаних компонент╕в, як╕ працюють разом для досягнення одн╕╓╖ ц╕л╕. У системи повинна бути ц╕ль! Якщо нема╓ ц╕л╕ - нема╓ системи". Отже, Дем╕нг м╕г би см╕ливо стверджувати, що в Укра╖н╕ нема╓ системи охорони здоров'я. ╤ я схильний в╕рити йому б╕льше, н╕ж будь-якому укра╖нському експертов╕ або чиновнику.Де ц╕ль? Вона н╕би-то "ма╓... (
читать далее)
Народження ╕мен╕: Heinz (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 24 дек. 2008 г в журнале
Менеджмент @ БЛОГ
У XVIII-му стол╕тт╕ англ╕йськ╕ моряки привозили з Далекого Сходу п╕кантний соус, який китайц╕ називали "Ке Tsiap" й який вони використовували для засолювання риби. На смак британц╕в соус був занадто гострим, тому англ╕йськ╕ кухар╕ додали до нього томати, гриби ╕ цукор. Для американсько╖ кухн╕ новий соус виявився надто м'яким, тому фах╕вц╕ компан╕╖ Henry J. Heinz вир╕шили додати в нього спец╕й ╕ по... (
читать далее)
Про ц╕ль ╕ систему (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 23 дек. 2008 г в журнале
healthcare management
У╕льяму Едвардсу Дем╕нгу належать слова “система ? це мережа вза╓мопов?язаних компонент╕в, як╕ працюють разом для досягнення одн╕╓╖ ц╕л╕. У системи повинна бути ц╕ль! Якщо нема╓ ц╕л╕ ? нема╓ системи“. Отже, Дем╕нг м╕г би см╕ливо стверджувати, що в Укра╖н╕ нема╓ системи охорони здоров’я. ╤ я схильний в╕рити йому б╕льше, н╕ж будь-якому укра╖нському експертов╕ або чиновнику.
Де ц╕ль... (
читать далее)
Жизнь вне плана (комментариев: 0)
Разместил(а)
Бизнес-проза
Автор: Аля Кухарчук, журнал “Обучение персонала” (?2, 2008)
Довольно успешный менеджер, хороший продавец, чья карьера идет в гору, абсолютно не верит в силу тайм-менеджмента. Вся его жизнь и удачная карьера складывались, можно сказать, вопреки каким-то расписанным планам, оптимальным и эффективным схемам управления собственным временем. Он доволен жизнью, своей работой, особых нарекани... (
читать далее)
Модель "см╕тт╓вого кошика" (комментариев: 0)
Разместил(а)
Менеджмент @ БЛОГ
"Перша навичка кер╕вника - прийняття ефективних р╕шень", - писав у св╕й час П╕тер Друкер. ╤з необх╕дн╕стю прийняття р╕зних р╕шень, природно, з╕штовхуються не т╕льки кер╕вники, але саме ╖хня роль у цьому процес╕ найб╕льш важлива для орган╕зац╕╖. Ваш╕й уваз╕ я хочу запропонувати одну з моделей прийняття р╕шень.Модель "см╕тт╓вого кошика" - таку назву отримала модель прийняття р╕шень в орган╕зац╕╖, вп... (
читать далее)
Управление руководителями (комментариев: 0)
Разместил(а)
Для любящих родителей главная проблема в отношениях с повзрослевшими детьми — признать, что они уже выросли, и выстроить новые — взрослые отношения. Предприниматели сталкиваются с похожей проблемой. Автор статьи Эдуард Мальцев рассказывает о принципах взаимодействия собственников ... (
читать далее)
Дек╕лька ц╕лком законних способ╕в заробити на новор╕чних святах (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 22 дек. 2008 г в журнале
Менеджмент @ БЛОГ
Як в╕домо, новор╕чно-р╕здвяний пер╕од - це чудовий час, коли все прекрасно прода╓ться й купу╓ться. Думаю, що й економ╕чна криза цьому процесу навряд чи завадить. По усьому св╕т╕ в магазинах вибудовуються довг╕ черги мисливц╕в за подарунками. Але святков╕ дн╕ г╕перприбутков╕ не т╕льки для супермаркет╕в ╕ туристичних ф╕рм. Ваш╕й уваз╕ пропону╓ться дек╕лька нестандартних б╕знес-╕дей, як заробити на н... (
читать далее)
3 плюс 2 плюс 1? Випуск ?25 (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 19 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
П?ятниця, друз╕! Я вже знаходжусь у потяз╕, який пряму╓ до Черн╕вц╕в. Але завдяки чудесам в╕дкладено╖ публ╕кац╕╖, ви все-р╕вно чита╓те рубрику ?3+2+1??
3
Укра╖нська блогосфера 2008. П╕дсумки. Спроба зробити огляд вс╕╓╖ укра╖нсько╖ блогосфери в╕д автора Blogoreader-a. Зв╕сно, статистика та анал╕з тенденц╕й розвитку, наведений там, не позбавлений певного суб?╓ктив╕зму. Але, як би там не було ? вс╕м... (
читать далее)
Корпорац╕я "Маф╕я" перевиконала план минулого року (комментариев: 0)
Разместил(а)
Менеджмент @ БЛОГ
М╕ж ╕ншим, у пер╕од економ╕чно╖ кризи ╕тал╕йська маф╕я, що включа╓ в себе безл╕ч орган╕зованих злочинних угруповань ╕з р╕зними назвами, т╕льки зм╕цню╓ сво╖ позиц╕╖. Надання р╕зних "послуг" комерсантам уже не обмежу╓ться малим б╕знесом ╕ поступово поширю╓ться на великий.За вс╕ма економ╕чними показниками (зрозум╕ло, це т╕льки оц╕нки - нелегальний б╕знес звичайно ж не публ╕ку╓ сво╖ ф╕нансов╕ зв╕ти зб... (
читать далее)
Репутационный капитал (комментариев: 0)
Разместил(а)
Процесс создания бренда компании часто сводят только к рекламной и PR-активности. Джеймс Грегори, генеральный директор, основатель CoreBrand, рассказывает о направлениях усилий по созданию ядра бренда как залога эффективного роста нематериальной составляющей цены компании... (
читать далее)
Ще один цвях в ?труну? злочинних метод╕в пошуково╖ оптим╕зац╕╖ ? Google зробить ?людський? пошук! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 18 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Спонсор запису:
Все сидите за компьютером? Не хватает времени для похода в спортивный клуб? Sportmodern.ru - организуйте спортзал у себя дома!
Коли в коментарях до одн╕╓╖ з попередн╕х статей ?Як боротися з масовою крад╕жкою контенту? я писав, що майбутн╓ сплог╕в, клон╕в та чорних метод╕в оптим╕зац╕╖ дуже обмежене, то нав╕ть не здогадувався, що насправд╕ жити ╖м залишилося наст╕льки мало! Схоже, по... (
читать далее)
Маразми ╕ Public Health або ?Курите? Випийте табл╓точку!? (комментариев: 0)
Разместил(а)
healthcare management
╤нод╕ живеш ╕ не пом╕ча╓ш, що ходиш поряд з випадками дикого абсурду ╕ маразму. Не пом╕ча╓ш тому, що вже дуже сильно звик, ╕ що маразм цей зведений у ранг “нормального”. Про це св╕дчить, наприклад, те, що його показують по т╕л╕в╕зору або говорять про нього ╕з серйозними обличчями. От вам один ╕з приклад╕в маразму в╕д нашого м╕н╕стерства охорони здоров’я. Останн╕ два слова прошу з... (
читать далее)
Хочете бути консультантом? А що ви можете запропонувати? (комментариев: 0)
Разместил(а)
Менеджмент @ БЛОГ
Один з пров╕дних консультант╕в сучасност╕, автор книги "Консалтинг на м╕льйон долар╕в", Алан Вейс (Alan Weiss) у сво╓му власному блоз╕ Contrarian Consulting д╕литься сво╖ми думками, щодо обов'язкових характеристик та навичок майбутнього консультанта.Н╕хто не буде наймати консультанта, який зна╓ менше, н╕ж його кл╕╓нт, поясню╓ Алан. А тому перш, н╕ж намагатися зайняти свою н╕шу у ц╕й сфер╕, потр╕бн... (
читать далее)
Результати опитування ?Як ви ставитесь до статей-списк╕в?? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 17 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Спонсор запису: Iskoteka.com - м╕сце, де збираються справжн╕ профес╕онали пошуку в ╕нтернет╕! Вам набридло знаходити см╕ття? Тод╕ вам сюди!
Зак╕нчилося м╕н╕-опитування щодо ставлення в╕дв╕дувач╕в ?Укра╖нсько╖ блогосфери? до формату статей-списк╕в у блогах, оголошене у одн╕й ╕з попередн╕х статей. В╕дверто кажучи, результати мене при╓мно вразили. Я нав╕ть не оч╕кував, що ╓ так багато людей, як╕ став... (
читать далее)
Б╕знес на зим╕. Чи ╓ криза? (комментариев: 0)
Разместил(а)
Менеджмент @ БЛОГ
Ось ╕ випав довгооч╕куваний сн╕г. Поки що не дуже холодно, але всеж стало трохи морозн╕ше. К╕лька тижн╕в тому, розглядаючи засн╕жен╕ пейзаж╕ з вагону по╖зду, сп╕ймав одну просту до неподобства думку: яка все ж таки гарна сн╕жна, холодна зима. Згадав дитинство: лиж╕, санчата, вязан╕ рукавички, хокей... А уяв╕ть соб╕, що не буде холодно╖ сн╕жно╖ зими... Уявили?
Я спробував, ╕ здалося, що св╕това ек... (
читать далее)
Кризис — путь к изменениям (комментариев: 0)
Разместил(а)
Кому кризис, кому мать родная. Может теперь, текучка, точнее, ее отсутствие, даст возможность руководителям оглянуться назад, и задастся вопросом: а куда это я так бежал все это время? Стоило ли? И самое главное: что делать завтра?... (
читать далее)
Як боротися з масовою крад╕жкою контенту (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 16 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: Larry Tomlinson
Переживши не так давно масову крад╕жку контенту з ?Укра╖нсько╖ блогосфери? ╕ усп╕шно в╕дстоявши сво╖ права, я вир╕шив под╕литися деякими новими знаннями, як╕, можливо, стануть у нагод╕ людям, що втрапили у под╕бну халепу. Адже до тих п╕р, поки сайт, зроблений НЕ для людей, хоча б потенц╕йно могтиме приносити прибуток сво╓му вебмайстру, под╕бн╕ прикр╕ випадки прод... (
читать далее)
Притча: Б╕знес ╓ б╕знес... (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 16 дек. 2008 г в журнале
Менеджмент @ БЛОГ
Якось один багатий американець в╕дв╕дав ╕нд╕йського гуру, який вважав себе найвеличн╕шим. Перед цим в╕зитом гуру сказали, що багат╕й начебто збира╓ться зробити дуже велике пожертвування на потреби його д╕яльност╕.Коли прийшов час даршана (прийомний час), гуру пом╕тив цього в╕дв╕дувача в натовп╕ людей, як╕ прийшли виявити йому повагу.
В╕н в╕дразу звернувся до нього:
- Слухаю Вас.
- Хто ... (
читать далее)
Реферальна реклама, або Принцип плати за ц╕нн╕сть користувача! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 15 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Стаття нав╕яна записом у персональному блоз╕ Андр╕я Поданенка, а точн╕ше, його пасажем про реферальн╕ посилання.
Пропону╓ться наступне - За те, що я стаю Вашим рефералом Ви кида╓те скаж╕мо 250$, як╕ я зобов’язуюсь пустити на просування вс╕х проект╕в, що будуть включен╕ в реферальну програму. Ясне д╕ло, що в результат╕ п╕йдому в╕д дано╖ оптим╕зац╕╖ буде плюс як мен╕, так ╕ Вам.
Що ж, давайте... (
читать далее)
╤стор╕я найб╕льшо╖ в ╢вроп╕ мереж╕ супермаркет╕в "Ашан" (комментариев: 0)
Разместил(а)
Менеджмент @ БЛОГ
Люди, як╕ мешкають у Ки╓в╕, безперечно уже знають про феномен одного з найдешевших супермаркет╕в м╕ста, який в╕дкрився зовс╕м не так давно, але за р╕внем ц╕н вже спром╕гся пот╕снити нав╕ть абсолютного л╕дера у ц╕й сфер╕ - супермаркет Метро. Йдеться, зв╕сно ж про "Ашан" (Auchan).╤стор╕я "Ашана" т╕сно пов?язана з ╕стор╕╓ю французько╖ с╕м?╖ Мюль╓. Це найбагатша с╕м?я у Франц╕╖. У св╕т╕ вони в╕дом╕ са... (
читать далее)
Цели. С чего начать? (комментариев: 0)
Разместил(а)
Неэффективное управление снабжением зачастую является результатом недоработки в постановке целей на высшем уровне или даже полного отсутствия таковых. Когда встречаются руководители отделов снабжения, они чаще всего обсуждают такие банальные показатели, как стоимость обработки заказа на закупку или во что обходится полное время работы одного сотрудника... (
читать далее)
Двосторонн╕ платформи в мереж╕, або Чому ╕нод╕ важко визначити користувача? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 14 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
На днях (а якщо бути точним ? то в середу) у нас ╕з Андр╕╓м Поданенком не на жарт розгор╕лася дискус╕я про переваги та недол╕ки Тв╕ттера. Не звертаючись зараз до конкретно╖ платформи, мен╕ б хот╕лося тр╕шки пом╕ркувати, хто насправд╕ ╓ користувачем под╕бних серв╕с╕в ╕ яку користь отриму╓ цей користувач, ╕нвестуючи св╕й час та ресурси у вза╓мод╕ю з ними?
Уяв╕ть соб╕ сайт знайомств. Натуральний таки... (
читать далее)
Чому люди, як╕ вм╕ють говорити, ?не вм╕ють писати?? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 13 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Коли ми говоримо ╕з реальною людиною ? розмова да╓ться нам дуже легко. Не залежно в╕д нос╕я ╕нформац╕╖, який використову╓ться. Ми можемо розмовляти ╕з товаришем, випадково зустр╕вшись на вулиц╕. Ми можемо сп╕лкуватися по телефону ╕з родичами. Чи, зрештою, ми можемо писати електронн╕ листи друзям, як╕ знаходяться у р╕зних куточках м╕ста чи нав╕ть планети.
Н╕хто не стверджу╓, що в╕н не вм╕╓ сп╕лкув... (
читать далее)
Реформа. Реформа? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 12 дек. 2008 г в журнале
healthcare management
Ус╕ хочуть реформ в охорон╕ здоров’я. Реформ чекають ╕ реформи об╕цяють. “Реформування галуз╕”, “страхова реформа”… Але чи вс╕ усв╕домлюють, що таке реформа? Чи вс╕ усв╕домлюють, що т╕ зм╕ни, про як╕ говорять в Укра╖н╕, т╕ проекти, як╕ розробляють, не ╓ реформами? Чи розум╕ють, що над справжн╕ми реформами практично н╕хто не працю╓?
Чим реформа в╕др╕зня╓ться в╕д... (
читать далее)
3 плюс 2 плюс 1? Випуск #24 (комментариев: 0)
Разместил(а)
Укра╖нська блогосфера
П?ятниця… Рубрика ?3-2-1? знову на нашому пороз╕. ╤ сьогодн╕ ми будемо говорити про таке:
3
Ефективн╕сть укра╖нських сайт╕в щодо реклами. У ц╕й статт╕ Андр╕й Поданенко aka Podarok д╕литься власними спостереженнями щодо ефективност╕ укра╖нських сайт╕в в якост╕ рекламних майданчик╕в. Варто читати кожному, хто ма╓ власний веб-проект ╕ задуму╓ться про можливост╕ його рекламно╖ монетизац╕╖. Прин... (
читать далее)
Як виглядатимуть логотипи в╕домих бренд╕в п╕сля кризи (комментариев: 0)
Разместил(а)
Менеджмент @ БЛОГ
Те, що анекдоти - найб╕льш позитивний прояв кризи, вже спробував довести в попередньому пост╕ один ╕з наших шановних автор╕в. ╤ д╕йсно, найкращий спос╕б подолати кризу - це см╕х. Тому сьогодн╕ ваш╕й уваз╕ пропону╓ться креативна доб╕рка "кризових" логотип╕в.
Хто зна╓... можливо саме так виглядатимуть логотипи пров╕дних компан╕й п╕сля св╕тово╖ економ╕чно╖ кризи ;-)
... (
читать далее)
Лекарство для трудоголика и лентяя (комментариев: 0)
Разместил(а)
У лени и трудоголизма истоки, в сущности, одинаковые: и лентяи, и трудоголики таким образом бегут от жизни. Проявления разные: одни много работают, другие — мало. А вот основной метод борьбы — один. Работа с целями... (
читать далее)
Наволоч в ╕нтернет╕ клону╓ сайти? ?Укра╖нску блогосферу? теж не об╕йшла сумна участь! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 11 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Сьогодн╕ абсолютно випадково натрапив на один ресурс ╕ був глибоко шокований тим, до чого доходить нахабство деяких вебмайстр╕в, як╕ шукають додаткову шпаринку для монетизац╕╖. Ран╕ше мен╕ доводилося т╕льки чути про так╕ випадки. А ось сьогодн╕ довелося з╕ткнутися. Зац╕н╕ть: ajuub.ru (посилання, з╕ зрозум╕лих причини, неактивне)!
При чому зверн╕ть увагу ? ресурс зроблено довол╕ грамотно. Вс╕ зовн╕... (
читать далее)
Громадському здоров?ю - ребрендинг! (комментариев: 0)
Разместил(а)
healthcare management
Якщо найважлив╕шим з мистецтв для нас ╓ к╕нематограф, то найважлив╕шою ╕з галузей охорони здоров’я ╓, звичайно, громадське здоров’я, яке на Заход╕ ╕менують public health. Як його ╕менують у нас? А у нас його взагал╕ не ╕менують. Бо в наш╕й кра╖н╕ його фактично нема╓. Його наст╕льки забули, що п╕д назвою public health у нас тепер проходять виставки медичного обладнання. Результативн╕сть... (
читать далее)
6 компетенц╕й л╕дера (комментариев: 0)
Разместил(а)
Менеджмент @ БЛОГ
На щор╕чн╕й конференц╕╖, яка в╕дбува╓ться у ╕нститут╕ Едварда Дем╕нга (Edwards Deming Institute) П╕тер Шольтс (Peter Scholtes) проголосив чудову промову про 6 основних компетенц╕й л╕дера, пишуть у блоз╕ Curious Cat.Ось ц╕ компетенц╕╖:
- здатн╕сть мислити поняттями системи ╕ розум╕ння ╖╖ особливостей;
- здатн╕сть розум╕ти р╕зноман╕тн╕сть роб╕т пов'язаних з плануванням та р╕шенням проблем;
... (
читать далее)
Twitter! ╤ про що ж там писати? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 10 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Спонсор поста:
В ╤нтернет╕ ╓ все, потр╕бно просто навчитися шукати! Iskoteka.com - блог, який розкаже вам про вс╕ нюанси пошуку в мереж╕!
Про цей серв╕с я вже колись писав. Але робив це дуже обережно ? якось аж наче крадькома! З того часу я ?зафрендив? (у тв╕тер╕ це назива╓ться ? зафоловив (в╕д англ.. follow) к╕лька контакт╕в, налаштував трансляц╕ю у Twitter свого основного блога (а пот╕м ╕ особис... (
читать далее)
Гра в розумов╕ хованки (комментариев: 0)
Разместил(а)
Менеджмент @ БЛОГ
Чи зна╓те ви, як перетворити пошук вашого товару в гру? Пропоную застосувати так званий "принцип буккрос╕нгу" (не чули?). Буккрос╕нг - це "визволення" книжок, сво╓р╕дна гра в розумов╕ хованки. Ц╕ль - под╕литися враженнями в╕д прочитаного, "в╕дправивши" книгу у "в╕льне плавання" в громадському м╕сц╕. В основному ╖╖ ховають п╕д ослонами в парках, "закул╕сних" куточках ресторанчик╕в, розважальних цен... (
читать далее)
Олимп управленческих идей (комментариев: 0)
Разместил(а)
Почему некоторые управленческие идеи получают широкую популярность и приносят славу и удачу своим авторам, а другие нет? Достигшие широкой известности исследователи используют свои концепции в преподавании в школах бизнеса и на внутрикорпоративных курсах. Их идеи обсуждают в книгах и журнальных статьях другие ученые и практики, разделы из популярных работ печатаются в учебниках... (
читать далее)
Налаштування плаг╕на Ajax Comment Preview для Wordpress (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 09 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Спонсор поста:
Конкурс банер╕в - призовий фонд 500 грн. Спробуйте себе в рол╕ дизайнера банер╕в та отримайте грошову винагороду!
Деяк╕ автори, отримуючи безл╕ч коментар╕в до сво╖х запис╕в (а особливо ? коли йдеться про довг╕ в╕дгуки), стикаються з потребою надати читачам можлив╕сть перегляду цих коментар╕в перед в╕дправкою. Вт╕м, до стандартного функц╕оналу Wordpress така можлив╕сть не входить. Ро... (
читать далее)
Про DMOZ з перших вуст: ╤нтерв?ю з Олегом Боженком, редактором найпопулярн╕шого каталогу у св╕т╕ (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 08 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Сьогодн╕ я вир╕шив опубл╕кувати ╕нтерв?ю з довол╕ в╕домим автором та блогером, який нещодавно став редактором одного з найпопулярн╕ших та найб╕льш бажаних для кожного веб-майстра каталогу ╤нтернет-ресурс╕в DMOZ. Олег давно вже веде св╕й персональний блог. ╤ можливо, саме любов до ц╕╓╖ справи спонукала його зробити велике д╕ло ? долучитися до створення спец╕ально╖ г╕лки укра╖нських блог╕в у в╕дкри... (
читать далее)
Деяк╕ правила в б╕знес╕ можна об╕йти, ╕нш╕ ? порушити... (комментариев: 0)
Разместил(а)
Менеджмент @ БЛОГ
Як ╕ у вс╕м в╕домому ф╕льм╕ "Матриця", у б╕знес╕ також "деяк╕ правила можна об╕йти, а ╕нш╕ ? порушити". Але головне ? переконатися, що правила, як╕ ви порушу╓те, належать до розряду так званого "короткострокового" мислення, переконаний автор блогу Customer Evangelism.Найб╕льш очевидною зм╕ною, яку вже давно сл╕д вт╕лити вс╕м кер╕вникам, ╓ зм╕на ╖хньо╖ ментально╖ модел╕. Адже весь б╕знес, по-сут╕, ... (
читать далее)
Victorinox: Заточенный брендинг (комментариев: 0)
Разместил(а)
В экстремальных ситуациях, которые так любит современный человек, сам на сам со стихией он далеко не так силен, как кажется. Зная об этом, Victorinox использует любую возможность пригодиться. Читайте в статье о стратегии лидера ножевой индустрии, история которого насчитывает уже более 100 лет... (
читать далее)
Трьохсотий запис! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 07 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Не минуло нав╕ть року з часу створення цього блогу, як в╕н вже перейшов под╕лки у 100 та 200 запис╕в. А сьогодн╕шня стаття ╓ юв╕лейною ? 300-тою! Зв╕сно, я планував ?святкувати? ╕ попередн╕ два юв╕ле╖. Але якось пост╕йно забував. А пот╕м випадково зайшовши у адм╕нку пом╕чав: ?О! А вчора ж був сотий запис!? Але було вже п╕зно!
За цих з невеликим дев?ять м╕сяц╕в багато чого встиглося. Принаймн╕, бло... (
читать далее)
Майбутн╓ блогосфери: Занепад чи розвиток? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 06 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
За п╕дтримки:
Вм╕╓те малювати? Це чудова нагода взяти участь у конкурс╕ з грошовими призами! Конкурс банер╕в - призовий фонд 500 грн.
Автор фотограф╕╖: booleansplit К╕льк╕сть блог╕в у св╕т╕ до сих п╕р продовжу╓ зростати. А ось швидк╕сть цього приросту, схоже, почина╓ скорочуватися. ╤ це да╓ п╕дставу деяким особистостям стверджувати, що блог╕нг пережива╓ кризу середнього в╕ку.
Форма творчост╕, як... (
читать далее)
3 плюс 2 плюс 1? Випуск #23 (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 05 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
П?ятниця! Думаю, ви вже здогаду╓теся, що буде дал╕:
3
Чудов╕ безкоштовн╕ серв╕си для дизайнер╕в ? у ц╕й зам╕тц╕ В╕тал╕й ака Псих д╕литься з нами набором чудових безкоштовних он-лайн серв╕с╕в для дизайнер╕в. Якщо ви малю╓те у фотошоп╕ або робите банери у Флеш╕, думаю, вам буде ц╕каво ознайомитися з новими ╕нструментами, як╕ не коштуватимуть н╕ коп╕йки, але зможуть сутт╓во ур╕зноман╕тнити ваш арсен... (
читать далее)
Народження ╕мен╕: Guiness (комментариев: 0)
Разместил(а)
Менеджмент @ БЛОГ
Коли Артур Г╕несс заснував у 1759-му роц╕ в Дубл╕н╕ пивоварний завод, в╕н п╕дписав орендний догов╕р строком на 9000 рок╕в з орендною платою 15 л╕вр╕в у р╕к! Про м╕цний портер Guiness Stout дотепер говорять, що воду для його приготування беруть ╕з ╕рландсько╖ р╕чки Л╕ффай. На початку XX-го стол╕ття пивоварний завод Guiness був найб╕льшим у св╕т╕. Величезна к╕льк╕сть його продукц╕╖ йшла на експорт, ... (
читать далее)
MES-системы. Вид ?сверху?, взгляд изнутри. Критерии, которые мы выбираем (комментариев: 0)
Разместил(а)
В предыдущей статье авторы рассказали о том, какие системы планирования работ используются на предприятиях, показали различие между системами классов ERP, APS и MES, а также показали преимущества MES-систем при решении задач точного исполнения заказов производственными подразделениями на предприятиях. Читатель знает, что MES-система отвечает за одиннадцать важных функций, но как она устроена и как... (
читать далее)
Здоровий глузд п╕д час створення усп╕шного блога! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 04 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Спонсор запису:
Если ваш неформальный домашний бизнес стремительно растет - возможно настало время зарегистрировать предприятие?
Автор фотограф╕╖: blmurch У коментарях на записи цього блога та у листах, як╕ час в╕д часу приходять на мою електронну скриньку, вже неодноразово проскакувало запитання: ?Як же все-таки створити усп╕шний укра╖нський блог?? Думаю, я якось напишу про це велику статтю (або... (
читать далее)
Ефект ореолу в маркетингу та менеджмент╕ (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 04 дек. 2008 г в журнале
Менеджмент @ БЛОГ
Ефект ореолу (halo effect), як стверджу╓ один ╕з автор╕в блога Biztimes - це класичне в╕дкриття у сфер╕ соц╕ально╖ психолог╕╖. ╤дея поляга╓ в тому, що ми створю╓мо сво╓ загальне враження про людину, базуючись на як╕йсь одн╕й ╖╖ рис╕. Наприклад, якщо людина нам зовн╕шньо подоба╓ться ? то ми швидш за все зробимо висновок, що вона волод╕╓ хорошим ╕нтелектом, дружелюбна ╕ ╕нтел╕гентна.
Ефект ореола, ... (
читать далее)
?Укра╖нский блогосимб╕оз? зак╕нчився: результати та деяк╕ нововведення. (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 03 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Спонсор запису:
Iskoteka.com - мабуть, найкращий блог про пошук в ╕нтернет╕!
Конкурс банер╕в - призовий фонд 500 грн. Перший серйозний банерний конкурс з грошовими призами в укра╖нськ╕й блогосфер╕!!!
Пост╕йн╕ в╕дв╕дувач╕ ?Укра╖нсько╖ блогосфери? знають, що на минул╕ вих╕дн╕ зак╕нчилась акц╕я ?Укра╖нський блогосимб╕оз?, за умовами яко╖ кожен бажаючий блогер м╕г отримати безкоштовне посилання на св╕... (
читать далее)
Дещо про кризу ╕ про те, як ╖╖ можна пережити ?з розумом? (комментариев: 0)
Разместил(а)
healthcare management
В ц╕й статт╕ я би хот╕ла навести дек╕лька цифр про ситуац╕ю, що склалась сьогодн╕, дал╕ висловити деяк╕ думки з приводу того, як╕ зм╕ни варто оч╕кувати в сектор╕ охорони здоров’я, а завершити статтю порадою про те, чим можна зайнятись в ц╕ нелегк╕ часи.
Отже цифри.
Соц╕олог╕чн╕ досл╕дження[1] в╕дм╕тили значне пад╕ння ╕ндекс╕в споживчих настро╖в. В жовтн╕ 2008 р. ╕ндекс споживчих настро╖в в... (
читать далее)
Яким я маю бути п╕д час кризи? (комментариев: 0)
Разместил(а)
Менеджмент @ БЛОГ
Про кризу вже вс╕ все знають. Можу з впевнен╕стю сказати, що якщо зараз ув╕мкн╕ти телев╕зор, - то принаймн╕ 3 ╕з 5 канал╕в будуть говорити ╕ показувати кризу :-) Дивлячись на це все у мене виникло одне питання: А як мен╕ бути п╕д час кризи - що робити? Робити хоч щось чи взагал╕ н╕чого не робити, чи кардинально зм╕нитися, а може ви╖хати нелегалом на Чукотку? :-)...В╕дпов╕дей може бути маса ╕ жодна... (
читать далее)
Инструмент для ТОПа (комментариев: 0)
Разместил(а)
Бизнес-проза
Автор: Инна Тавлуй, консультант по системному бизнесу, управляющий партнер компании RIVENA.
Система управления, как профессиональный инструмент ТОПов дает возможность не только более рационально использовать денежный ресурс, но и повышать эффективность бизнеса за счет активизации внутренних резервов: ресурса человеческого и ресурса времени. Именно их использование может послужить конкурентным пре... (
читать далее)
Нахлебники поневоле (комментариев: 0)
Разместил(а)
Чтобы не посадить дочернюю компанию себе на шею, материнской структуре необходимо использовать общие с ней подходы к финменеджменту. Не стоит рассматривать отдельно финансовый менеджмент и нефинансовый — стратегию, производство, закупки, продажи. Или отдельно менеджмент управляющей компании от менеджмента бизнес-единицы... (
читать далее)
Як покращити блог, коли у вас нема╓ доступу до ╕нтернету? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 02 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: _neona_
У вс╕х нас час в╕д часу трапляються проблеми з доступом до всесв╕тньо╖ мереж╕ ╤нтернет. Наприклад я до недавнього часу мав повноц╕нний доступ до ╤нтернету лише з дому. П╕сля куп╕вл╕ смартфона Nokia N82, про який я писав у сво╓му особистому блоз╕, ц╕ можливост╕ дещо розширилися, але ╖х явно не достатньо, щоб сказати, що доступ до мереж╕ ╓ пост╕йним.
Думаю, така сама ситуа... (
читать далее)
Синерг╕я Wal-Mart (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 02 дек. 2008 г в журнале
Менеджмент @ БЛОГ
У контекст╕ б╕знесу поняття "команда" ╕нод╕ розум╕╓ться нев╕рно. Було б надто необачно називати командою звичайну групу сп╕вроб╕тник╕в ╕ спод╕ватися на високу результативн╕сть ╖хньо╖ д╕яльност╕. Коли в рамках орган╕зац╕╖ д╕╓ справжня команда, ефективна ╕ згуртована, цього не можна не пом╕тити. А з ╕ншого боку, в╕дсутн╕сть тако╖ без проблем розп╕зна╓ будь-який досв╕дчений л╕дер. Чому ж так важлива ... (
читать далее)
Генератори траф╕ку у листопад╕ (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 01 дек. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Перший день нового м╕сяця ? це завжди час п╕двести п╕дсумки по траф╕ку за м╕сяць попередн╕й ╕ подякувати тим людям, як╕ посилалися ╕ приводили на блог нових в╕дв╕дувач╕в. У цьому м╕сяц╕ я вперше для цих потреб користувався статистикою Google Analytics, оск╕льки вона виявилася б╕льш точною та над╕йною, н╕ж рос╕йська статистика LiveInternet.
M.P.C.R, Безл╕м╕тн╕ нотатки ? 60. Разом з╕ зм╕ною серв╕с... (
читать далее)
Усп╕шн╕сть ? насл╕док наполегливост╕ (кейс Kenneth Cole) (комментариев: 0)
Разместил(а)
Менеджмент @ БЛОГ
Вс╕м усп╕шним людям притаманна одна сп╕льна риса ? наполеглив╕сть ╕ непереборне бажання отримати потр╕бний ресурс нав╕ть тод╕, коли його нема╓. Про цю просту ╕стину, мабуть, чув багато хто. Але нещодавно на мо╖ оч╕ трапився надзвичайно ц╕кавий кейс Kenneth Cole ? виробника продукц╕╖ прем╕ум-сегменту (сумки, пояси, туфл╕, аксесуари тощо), який показу╓, що насправд╕ головне ? наполеглив╕сть та бажан... (
читать далее)
Для чего нужен корпоративный учебный центр (комментариев: 0)
Разместил(а)
В последнее время все более очевидна тенденция ориентации не на преподавателя, а на студента и его самоподготовку. С организационной точки зрения происходит отказ от централизованного управления обучением в сторону децентрализации и расширения полномочий обучающегося. В состоянии конкуренции, когда существует необходимость снижения затрат, обучение и развитие зачастую не воспринимается как основно... (
читать далее)
Еволюц╕я ╤нтернету в мо╖й св╕домост╕? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 30 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
В цей чудовий нед╕льний день, мен╕ хот╕лося б тр╕шки в╕ддатися спогадам…
А згадувати буду про ╤нтернет. Про те, чим в╕н був для мене у далекому (аж десять рок╕в назад) минулому ╕ чим став сьогодн╕. Можливо, комусь це буде ц╕каво…
Мо╓ безпосередн╓ знайомство з ╤нтернетом почалося у 2000-му роц╕, разом з╕ вступом на перший курс гуман╕тарного факультету Нац╕онального ун╕верситету ?Ки╓во... (
читать далее)
Як укра╖нськ╕ блогери ставляться до статей-списк╕в? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 29 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Як вже неодноразово згадувалося у р╕зних статтях цього блога: списки ? це один з найприваблив╕ших ╕ найулюблен╕ших ╕нструмент╕в св╕тових блогер╕в. Адже саме оформлення у вигляд╕ списку дозволя╓ не лише розкласти по поличках ╕де╖ статт╕, але й зробити ╖╖ б╕льш граф╕чно привабливою як для потенц╕йних в╕дв╕дувач╕в, так ╕ для пошукових робот╕в.
Вт╕м, на мою думку, оск╕льки явище списк╕в дуже сильно п... (
читать далее)
Б╕знес в медицин╕ (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 29 ноя. 2008 г в журнале
healthcare management
В Ура╖н╕ медицина ╓ бюджетна ╕ приватна. На сьогодн╕шн╕й день потуги створити страхову медицину не ув╕нчались великим усп╕хом. Як правило страхуються т╕льки т╕ люди, як╕ мають т╕ чи ╕нш╕ проблеми ╕з здоров’ям, тому страхов╕ компан╕╖ або банкрутують, або не можуть в повн╕й м╕р╕ виплатити страхов╕ в╕дшкодування. Про “меркантильн╕” ╕нтереси медперсоналу уже не йдеться, тому медики... (
читать далее)
3 плюс 2 плюс 1? Випуск #22 (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 28 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
╤ знову на ваших екранах та мон╕торах випуск щотижнево╖ п?ятнично╖ рубрики ?3+2+1?, в як╕й ви також станете св╕дками ф╕нального випуску ?Укра╖нського блогосимб╕озу?. М╕сяць зак╕нчу╓ться, а отже: хто не встиг ? той зап╕знився!
Але про все по-порядку:
3
На стежку ставши цю круту? ? це вступна стаття до нового проекту трьох довол╕ в╕домих укра╖нських блогер╕в G3D-а (Варщук Богдан), Lilumi (Андр╕╖шин... (
читать далее)
Притча: М╕сць нема╓ (комментариев: 0)
Разместил(а)
Менеджмент @ БЛОГ
Знев╕рений учень поскаржився Майстру, що через кал╕цтво життя обкрада╓ його.
- Обкрада╓? - здивувався Майстер. - Обкрада╓? Так ти подивись навколо! Усв╕домлюй кожну свою мить - ╕ тв╕й недол╕к буде з надлишком в╕дшкодований!У зв'язку ╕з цим Майстер розпов╕в ╕стор╕ю про власника готелю, який г╕рко нар╕кав, що нова автомаг╕страль заважа╓ його б╕знесу.
- Послухай, - сказав йому друг, - щось я ... (
читать далее)
Ловля клиента в интернете. Обзор методов продвижения в онлайне (комментариев: 0)
Разместил(а)
Все больше украинских компаний обращает свое внимание на интернет как на инструмент продвижения. Но при этом, как правило, приходится нарабатывать опыт практически с нуля — учиться на собственных ошибках (и кармане) либо обращаться в специа?лизированные агентства. Оба варианта недешевые... (
читать далее)
Ефект ореола в блог╕нгу: Як максим╕зувати в╕ддачу в╕д ваших зусиль? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 27 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: Jazz Defo Варто один раз зробити щось дуже як╕сно ? ╕ за вами ?потягнеться? ефект ореола ? переконання серед користувач╕в, що ви вс╕ реч╕ робите на такому ж високому р╕вн╕! ╤ те саме стосу╓ться повного провалу. Розчаруйте сво╖х користувач╕в (кл╕╓нт╕в, друз╕в чи будь-кого ╕ншого, хто так чи ╕накше оц╕ню╓ вас) ? ╕ ви ризику╓те повн╕стю втратити дов╕ру.
Ефект ореола ? це поняття со... (
читать далее)
Етична медична математика (комментариев: 0)
Разместил(а)
healthcare management
Нещодавно ми говорили про етичн╕ питання в медичному б╕знес╕, пов’язан╕ з тим, що коли вибира╓ш альтернативи л╕кування за ц╕ною, це в якийсь момент доходить до того, що р╕зниця в ц╕н╕ почина╓ дор╕внювати р╕зниц╕ м╕ж життям та смертю. Тод╕ я нав╕в дек╕лька приклад╕в, як╕ спали мен╕ на думку. Але ось нещодавно зустр╕в реальний приклад тако╖ етично╖ дилеми. Цей приклад супроводжу╓ться ще й голо... (
читать далее)
Чи справд╕ приваблива зовн╕шн╕сть вплива╓ на прибуток? (комментариев: 0)
Разместил(а)
Менеджмент @ БЛОГ
Чи справд╕ приваблив╕ люди заробляють б╕льше, н╕ж ╖хн╕ колеги, як╕ не вир╕зняються особливою красою? Хот╕лося б в╕рити, що саме наполеглив╕сть та важка праця ╓ визначальними факторами, як╕ впливають на р╕вень прибутк╕в. Вт╕м, на жаль, останн╕ досл╕дження переконливо доводять, що зовн╕шн╕сть все ж таки ма╓ дуже великий вплив на р╕вень прибутк╕в, пишуть у Management Issues.Питання в тому, чи й справ... (
читать далее)
Як спонукати в╕дв╕дувач╕в прочитати ваш пост повн╕стю? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 26 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Спонсор поста: В╕зьм╕ть в╕д пошуковик╕в максимум: Один з найкращих блог╕в про пошук в ╤нтернет╕!
Яким би непри╓мним не видався цей факт для блогера, але фактично жоден онлайн-в╕дв╕дувач не прочиту╓ статт╕ уважно, анал╕зуючи кожне слово. На мою думку, це основна ознака, яка в╕др╕зня╓ онлайн-читання в╕д читання друковано╖ л╕тератури (особливо книжок). Людина, яка чита╓ книгу, зазвичай св╕домо вид╕ля... (
читать далее)
Простота мотивац╕╖. Чому вона не працю╓? (комментариев: 0)
Разместил(а)
Менеджмент @ БЛОГ
"Мотивац╕я - це процес стимулювання прац╕вник╕в до зд╕йснення ефективно╖ д╕яльност╕, спрямовано╖ на досягнення ц╕лей п╕дпри╓мства. Мотивац╕я необх╕дна для ефективного виконання прийнятих р╕шень ╕ запланованих завдань".
Таке визначення мотивац╕╖ да╓ укра╖нський вар╕ант В╕к╕пед╕╖.
Для мене вигляда╓ занадто складно: Як стимулювати? Ск╕льки це кошту╓? Як прив'язувати мотивац╕ю до завдань ╕ ц╕ле... (
читать далее)
Текущая деятельность: стратегия и тактика (комментариев: 0)
Разместил(а)
Выдающиеся показатели текущей деятельности Wal-Mart достигаются в значительной степени именно благодаря тому, что компания неукоснительно следует философскому постулату ?стремление к максимальным результатам — ключ к успеху?. Подобное стремление способствует увеличению эффективности и снижению издержек. Снижение издержек позволяет предложить покупателям более низкие цены, в результате чего у... (
читать далее)
Як╕ програми для створення, редагування та публ╕кац╕╖ статей використовують укра╖нськ╕ блогери? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 25 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Якось ран╕ше так виходило, що мен╕ практично не доводилося задумуватися над цим питанням? Нав╕ть не знаю, чому сьогодн╕ захот╕лося досл╕дити даний аспект д╕яльност╕ блогер╕в? Можливо ? заради зм╕н. А можливо ? просто для того, щоб д╕знатися про альтернативн╕ п╕дходи.
Особисто я для редагування та публ╕кац╕╖ контенту користуюся двома ╕нструментами: Microsoft Word та вбудованим у Wordpress html-реда... (
читать далее)
Ф╕лософ╕я управл╕ння Samsung (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 25 ноя. 2008 г в журнале
Менеджмент @ БЛОГ
Вс╕ вже давно змирилися з китайською товарною експанс╕╓ю св╕тових ринк╕в. Але чи довго традиц╕йна формула "дешевизна + низька як╕сть" китайських товар╕в буде сид╕ти у наших головах? Достатньо звернутись до не дуже далеко╖ ╕стор╕╖ японських та корейських бренд╕в. Ось вам яскравий приклад - бренд Samsung...Усього лише десять рок╕в тому бренд Samsung асоц╕ювався у споживач╕в (якщо вони взагал╕ щось ч... (
читать далее)
Блоги? так все-таки б╕знес чи все-таки н╕? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 24 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: preciouskhyatt Саме на так╕ роздуми наштовхнули мене коментар╕ до одн╕╓╖ з попередн╕х статей, у як╕й я згадував про в╕дкриття персонального блога. Але перш, н╕ж дати в╕дпов╕дь на це не зовс╕м просте питання, потр╕бно визначити, що ж ма╓ться на уваз╕ п╕д словом ?б╕знес? ╕ наск╕льки його розум╕ння в╕дпов╕да╓ класичному поняттю. Адже погодьтесь, важко знайти сп╕льну мову, коли коже... (
читать далее)
Дем╕нг ╕ тен╕с (комментариев: 0)
Разместил(а)
Менеджмент @ БЛОГ
На днях, працюючи над нашим новим проектом "В╕з╕онери", я перекладав цитати в╕домих людей б╕знесу. Мою увагу привернули деяк╕ цитати В╕льяма Едвардса Дем╕нга (William Edwards Deming). ╤ зокрема - ось ця: "Нам потр╕бно працювати над процесами, а не над результатами цих процес╕в" (We should work on our process, not the outcome of our processes).Взагал╕, для Дем╕нга процеси мали неабияке значення. В╕... (
читать далее)
Главный приз (комментариев: 0)
Разместил(а)
Бизнес-проза
Автор: Аля Кухарчук, журнал “Обучение персонала” (?1, 2008)
Михаил, директор по персоналу крупного банка, выстраивает систему обучения персонала на основе опыта лучших сотрудников финансового учреждения и локальной специфики ведения бизнеса. Новые владельцы банка сомневаются в эффективности проекта Михаила, считая систему местечковой и несистемной. Чтобы убедить западных менеджеров в с... (
читать далее)
Разнообразие бизнес-архитектур и управление ИТ (комментариев: 0)
Разместил(а)
Архитектура бизнеса проявляет себя как единая логика строения, поведения или развития форм бизнес-организации во всём их многообразии. Предметом данной статьи является анализ разнообразия архитектур бизнеса и их способности к созданию различных форм управления ИТ... (
читать далее)
Стереотипи у блог╕нгу, або Як ви яхту назвете? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 23 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Стереотипи ? явище однозначно негативне. Принаймн╕, я не знаю жодного прикладу, коли б стереотипи мали позитивний ефект (якщо зна╓те ? просв╕т╕ть мене). ╤ це в тому числ╕ стосу╓ться й блог╕нгу.
Наприклад, людина створю╓ св╕й блог, назива╓ його ?Гаджети? ╕ почина╓ писати про mp3-пле╓ри. Вона пише про mp3-пле╓ри тиждень. Пише м╕сяць. Пише три м╕сяц╕. З?явля╓ться все б╕льше та б╕льше зац╕кавлених чит... (
читать далее)
Чи справд╕ соц╕альн╕ мереж╕ позбавляють нас живого сп╕лкування? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 22 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
На роздуми, викладен╕ у цьому запис╕, мене наштовхнула стаття, опубл╕кована Анжелом Ракома (Angelo Racoma), одним з╕ сп╕вавтор╕в блогу Performancing. Основна його ╕дея поляга╓ в тому, що отримуючи все нов╕ та нов╕ методи для онлайн-комун╕кац╕, люди поступово втрачають навички живого сп╕лкування та активно╖ вза╓мод╕╖.
?Коли я був дитиною, - д╕литься сво╖ми спогадами Анжело, - у мене було багато шк╕... (
читать далее)
3 плюс 2 плюс 1? Випуск #21 (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 21 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Черговий випуск рубрики ?3+2+1? з перел╕ком учасник╕в акц╕╖ ?Укра╖нський блогосимб╕оз? наприк╕нц╕.
3
Блогосфера у стад╕╖ проросло╖ нас╕нини ? ц╕каву думку висловлю╓ Чугило, розм╕рковуючи ╕ про стан сучасно╖ укра╖нсько╖ блогосфери ╕ про тенденц╕╖ розвитку, ╕, зв╕сно ж, про феномен ?блог╕в про блоги?. Чому виника╓ так багато щоденник╕в, як╕ намагаються вхопити за хв╕ст сам╕ себе ╕ починають писат... (
читать далее)
Не допускайте простих помилок (комментариев: 0)
Разместил(а)
Менеджмент @ БЛОГ
Зараз з'явля╓ться безл╕ч статей про св╕тову економ╕чну кризу. Безл╕ч порад - що потр╕бно робити, неменше - що не треба робити... Все це, зв╕сно, згодом просто набрида╓, але спод╕ваюсь, що ще одна порц╕я под╕бно╖ ╕нформац╕╖ (можливо, трохи на╖вно╖) все ж таки ма╓ право на життя. СЕО консалтингово╖ компан╕╖ Mighty Ventures Кр╕ст╕н Комафорд (Christine Comaford), засновниця дек╕лькох усп╕шних б╕знес╕в... (
читать далее)
Реальность за пределами матрицы (комментариев: 0)
Разместил(а)
Управленческий учет на базе теории ограничений позволяет создать простую систему оценки для принятия управленческих решений, планирования и контроля. Обладая достаточной простотой, ТОС позволяет принимать решения, направленные на достижение целей организации... (
читать далее)
Три р╕вн╕ (рекламно╖) монетизац╕╖ блога. Р╕вень трет╕й: контекстна реклама ╕ тематичн╕ банери. (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 20 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: petervanallen Трет╕й р╕вень монетизац╕╖ блога ╓ тою омр╕яною ф╕нальною стад╕╓ю комерц╕ал╕зац╕╖, до яко╖ прагне (чи принаймн╕ ? повинен прагнути) кожен блогер, який хот╕в би бачити рекламу основним генератором прибутку свого ресурсу.
╤ весь парадокс поляга╓ в тому, що б╕льш╕сть горе-монетизатор╕в помилково намагаються використати ╕нструментар╕й ╕з третього р╕вня монетизац╕╖ вже ... (
читать далее)
[управл╕ння закладом] Л╕карня через б╕знес-процеси (комментариев: 0)
Разместил(а)
healthcare management
Проблема не в людях, а в процесах
(В╕льям Едвардс Дем╕нг, один з батьк╕в сучасного менеджменту та управл╕ння як╕стю)
Чи можна управляти л╕карнею через б╕знес-процеси? Не можна, а варто. ╤ нехай вас не ляка╓ перша частина цього слова - “б╕знес”. Воно вжива╓ться лише для того, щоб в╕дмежувати б╕знес-процеси в╕д процес╕в операц╕йних, тобто процедур. Частинка “б╕знес” тут озна... (
читать далее)
Народження ╕мен╕: Goodyear (комментариев: 0)
Разместил(а)
Менеджмент @ БЛОГ
Акрон - св╕това столиця шинного виробництва. Це розум╕╓ш, коли в'╖жджа╓ш у м╕сто з боку Огайо, де зосереджен╕ заводи Goodrich, Firestone ╕ Goodyear. Фабрика Goodyear Tyre and Rubber Co була заснована в 1898-му роц╕ двома братами, Френком ╕ Чарльзом Сайберл╕нг. А назву свою одержала на честь Чарльза Гуд╕йра (1800-1860), винах╕дника вулкан╕зац╕╖.Чарльз Гуд╕йр в╕дкрив спос╕б вулкан╕зац╕╖ гуми ц╕лком ... (
читать далее)
В╕дкрився ще один блог Ярослава Федорака ? тепер я ?набридатиму? вам вдв╕ч╕ б╕льше! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 19 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Спонсор запису:
Не можете знайти те, що потр╕бно? Блог про пошук та пошуков╕ механ╕зми ? тут вам в╕дкриють вс╕ секрети!
В принцип╕, виб╕р у мене був не надто великий: або п╕двищувати ╕нтенсивн╕сть публ╕кац╕й на ?Укра╖нськ╕й блогосфер╕?, при цьому нехтуючи ╖╖ тематичн╕стю, або все-таки доводити розпочату колись справу до к╕нця ╕ в╕дкривати св╕й особистий широкотематичний блог, домен для якого був к... (
читать далее)
Чи може криза викликати см╕х? (комментариев: 0)
Разместил(а)
Менеджмент @ БЛОГ
Ф╕нансова криза поступово перетворю╓ться на певну субкультутру. Про не╖ говорять, пишуть, сперечаються, з не╖ глузують та надсм╕хаються. Анекдоти - найб╕льш позитивний прояв кризи. Схоже, що почуттю гумору криза не загрожу╓. ╤ це т╕шить. Якщо Ви вм╕╓те см╕ятися над сво╖ми проблемами - то це означа╓, що ви ╖х не бо╖теся. Це дуже важливе вм╕ння.Ринок досяг дна ╕ почав копати ...
Загибель Помпе╖ -... (
читать далее)
Цена лидерства и награда за него (комментариев: 0)
Разместил(а)
Этой книгой мы попытались помочь вам ответить на непростой и важный вопрос: ?Есть ли у меня основания надеяться повести за собой хоть кого-нибудь?? Ответ найти непросто. Лидерство — сложная штука. Его секреты нельзя выписать, как рецепт. Успешные лидеры, поделившиеся с нами опытом и откровениями в своих автобиографиях, дают важные подсказки, но ответа не сообщают. Те, кто пытается подражать ... (
читать далее)
Розпочався другий тур голосування конкурсу UAWebstar. Ми на борту! (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 18 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Хто ще не чув оф╕ц╕йно╖ новини на сайт╕ укра╖нсько╖ нагороди UAWebstar ? перший етап голосування оф╕ц╕йно зак╕нчено. Хочеться подякувати вс╕м тим людям, як╕ п╕дтримували ?Укра╖нську блогосферу?. Саме завдяки вам блог таки набрав необх╕дних для проходження 5% ╕ разом з ╕ншими ш╕стьома конкурсантами пройшов до наступного етапу змагання.
Повний перел╕к пром╕жних ...... (
читать далее)
Неможливий трикутник (комментариев: 0)
Разместил(а)
healthcare management
╢ в демократичному устро╖ держави такий принцип - розд╕лення влади. Задумано просто ╕ ефективно: законодавство - в одних руках, виконання законодавства - в ╕нших, суди -в трет╕х. Баланс. ╤ в охорон╕ здоров’я ситуац╕я приблизно така ж: ╓ замовник послуг (типу представник народу), провайдер (нада╓ послуги) та платник (платить за послуги). Тут так само бажано, щоб в одного суб’╓кта була... (
читать далее)
Бренд, м╕й погляд на стереотипи (комментариев: 0)
Разместил(а)
Менеджмент @ БЛОГ
Демп╕нг - пол╕тика кволого та бездарного п╕дпри╓мця
Креативн╕сть ? що це? Як ╕ хто ╖╖ визнача╓? ("вау" та "ого" не врахову╓ться) Яка користь в╕д креативност╕?
Фокус-групи (глибинн╕ опитування) - деяк╕ маркетингов╕ компан╕╕ вважають данний метод досл╕дження основним, та нав╕ть, на ньому будують стратег╕ю виходу Бренда на этап╕ його створення або ребренд╕нгу.
Споживач ? хто це? Ви скажете: чоло... (
читать далее)
Як╕ записи вам подобаються б╕льше, довг╕ чи коротк╕? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 17 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Автор фотограф╕╖: Memotions Питання значною м╕рою риторичне, оск╕льки вс╕м зрозум╕ло, що для розкриття одних тем ц╕лком вистачить двох-трьох рядк╕в, а ╕нш╕ не пом╕стяться ╕ на десяти стор╕нках. Але, тим не менше, мен╕ пост╕йно трапляються блогери, як╕ дотримуються якогось одного стилю. При цьому деяким вда╓ться публ╕кувати ?дворядков╕? записи ╕ залишатися популярними, ...... (
читать далее)
Чим здиву╓ нас Китай у 2009-му (комментариев: 0)
Разместил(а)
Менеджмент @ БЛОГ
Китай давно перетворився на центр уваги св╕тово╖ сп╕льноти. Ярлик "Зроблено в Кита╖" повол╕ переста╓ бути ознакою низько╖ якост╕. Та користувачев╕ особливо й н╕куди д╕ватися ? адже такий ярлик можна побачити на кожному другому товар╕, продукт╕ чи вироб╕. А буквально нещодавно журнал McKinsey Quarterly опубл╕кував ще дек╕лька аспект╕в, якими може здивувати нас Китай вже у найближчому майбутньому.1.... (
читать далее)
Ставка на карту рисков (комментариев: 0)
Разместил(а)
Если бы не было рисков, не было бы ни бизнеса, ни повода пить шампанское. Но мы все еще имеем и то и другое, ведь риски в бизнесе — это единственная среда обитания шанса, фортуны, успеха и новых возможностей... (
читать далее)
Нав╕що заводити блог укра╖нською мовою? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 16 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
Приблизно таке запитання задав мен╕ один сп╕вроб╕тник, який зараз задуму╓ться над можлив╕стю створення власного тематичного блога. Точн╕ше, звучало воно тр╕шки ╕накше: ?А якою мовою краще створити блог: рос╕йською чи укра╖нською??
Зв╕сно, коли таке запитання постало перед╕ мною особисто ? в╕дпов╕дь була дуже простою. Коли я створював ?Укра╖нську блогосферу?, то нав╕ть не ...... (
читать далее)
Куди п╕дуть користувач╕ п╕сля соц╕альних мереж? (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 15 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
╤нод╕ наш╕ думки формуються якимись незрозум╕лими стереотипами, як╕ хоч ╕ виникають з фактичних даних, але часто не мають п╕д собою належного п╕д╜рунтя. Уяв╕ть ситуац╕ю: при╖жджа╓ людина з жарко╖ африкансько╖ кра╖ни, де н╕коли не бува╓ сн╕гу, в холодну зимову Укра╖ну (припуст╕мо ? у с╕чн╕). При цьому вважатимемо, що людина якимось дивом ...... (
читать далее)
3 плюс 2 плюс 1? Випуск #20 (комментариев: 0)
Разместил(а)
RSS 14 ноя. 2008 г в журнале
Укра╖нська блогосфера
У рубрики ?3+2+1? черговий юв╕лей ? це вже двадцятий ╖╖ випуск. ╤ сьогодн╕ чита╓мо:
3
Що означають н╕ки укра╖нських блогер╕в? ? чудове починання, до якого вже долучилася значна к╕льк╕сть укра╖нських блогер╕в. ╤ що при╓мно ? база ?тлумачень? н╕к╕в пост╕йно росте. А ви ще не зна╓те блогер╕в в обличчя ╕ нав╕ть не здогаду╓тесь, ...... (
читать далее)
Жажда власти (комментариев: 0)
Разместил(а)
Бизнес-проза
Продолжение бизнес-саги Константина Соловьенко “Мария, Анна и Данов”.
Начало - см. рассказ “Изменение масштаба”
Осень у Данова часто начиналась необычной консультацией. Вот и сейчас завод промышленной упаковки захотел исследовать новый для себя сегмент рынка ? жителей города (завод традиционно работал с юридическими лицами, производителями товаров региона). На встречу с дир... (
читать далее)
Иррациональная экономика (комментариев: 0)
Разместил(а)
Бизнес-проза
Лето было в разгаре. Деловая активность уменьшилась, и Данов с Аней несколько дней отдыхали. Когда к ним в офис вошел представительный мужчина, консультанты обсуждали какую-то статью.
? Могу я поговорить с Андреем Сергеевичем Дановым? ? спросил вошедший после прив... (
читать далее)
Женщина-менеджер (комментариев: 0)
Разместил(а)
Бизнес-проза
? Андрей Сергеевич, Ваша ученица Анна могла бы мне помочь в консультации?
? Думаю, что да. Она сейчас свободна.
Манера общения генерального директора ?Меры? Владимира Семеновича со своим подчиненным, инспектором Дановым Андреем Сергеевичем, была необычной. Когда б... (
читать далее)
Захват рынка (комментариев: 0)
Разместил(а)
Бизнес-проза
Автор: Андрей Долинский
Совещание совета директоров международного консорциума “Вотер клозет интерпрайзиз” началось. На повестке дня стоял один вопрос ? тактика захвата рынка страны под смешным названием Окраина, в связи с приобретением на ее территории завода по производству “Продукта Х”.
Председательствовал генеральный директор Кук Генрих младший. Слово для доклада было п... (
читать далее)
Кризис жанра (комментариев: 0)
Разместил(а)
Бизнес-проза
Автор: Инга Волок, журнал “Обучение персонала” (?7, 2007)
Главный редактор журнала ?Деловой мир? собрала хороший штат специалистов ? меньше чем за пару лет новый издательский проект нашел своего читателя и вошел в десятку наиболее популярных изданий. Коллектив обожает своего главреда. Без видимых усилий ей удалось превратить свою редакцию в сплоченную команду. Но после ее конфликта с а... (
читать далее)
Казнить нельзя помиловать (комментариев: 0)
Разместил(а)
Бизнес-проза
Автор: Инга Волок, журнал “Обучение персонала” (?9, 2007)
Штрафовать или пожалеть? Как наказать и не демотивировать? Такими вопросами наверняка время от времени задается каждый руководитель. Действия руководителя в описанной ситуации и мысли по поводу того, как и за что наказывать подчиненных, ? от наших экспертов.
Когда Оля возвращалась домой, уже смеркалось. Темнеет теперь рано, и по... (
читать далее)
Опасный возраст (комментариев: 0)
Разместил(а)
Бизнес-проза
Автор: Инга Волок, журнал “Обучение персонала” (?10, 2007)
В ходе скупки акций рейдер воспользовался услугами выброшенных за борт старожилов предприятия, занимавших руководящие должности. Как должен учитывать директор предприятия в свете участившихся рейдерских атак человеческий фактор и устранять связанные с этим угрозы для предприятия ? советуют наши эксперты.
? Пап, это тебя!
? Кто?... (
читать далее)
Построй свой Парусник (комментариев: 0)
Разместил(а)
Бизнес-проза
Автор: Инна Тавлуй, консультант по системному бизнесу, управляющий партнер компании RIVENA.
Схема организационной структуры существует в любой компании. Разница — в отношении к этому первых лиц. Для одних — это “квадратики” на листке бумаги, для вторых — основа порядка в бизнесе.
В правильно выстроенной схеме заложен механизм управления: уровни ответственности, подч... (
читать далее)
Диалог (комментариев: 0)
Разместил(а)
Бизнес-проза
Уважаемые читатели! Представляем вашему вниманию новый цикл рассказов “Байки о бизнесе”. Автором цикла является Инна Тавлуй, консультант по системному бизнесу, управляющий партнер компании RIVENA.
Вступление
Серия баек о бизнесе — это живые истории из жизни собственников и
ТОП-менеджмента. В них читатель сможет легко найти себя, своих партнеров,
ситуации, с которыми сталкиваешьс... (
читать далее)
С вещами ? на выход! (комментариев: 0)
Разместил(а)
Бизнес-проза
Автор: Инга Волок, журнал “Обучение персонала” (?11, 2007)
Наблюдая падение продаж, собственник (он же директор компании) выбирает между увольнением и обучением сотрудников. И хотя выбор, казалось бы, сделан был правильный — в пользу обучения, результат компания получила не тот, который ожидала. В чем причина? Комментируют наши эксперты.
— Влад, помнишь Ниночку с мужем, мы ... (
читать далее)
Притча про кризу (комментариев: 0)
Разместил(а)
Менеджмент @ БЛОГ
Один француз пере╖хав в Америку ╕ зайнявся там оптовою торг╕влею французькими винами. Його ф╕рма процв╕тала, росла ╕ стала дуже знаменитою.До 25-р╕чного юв╕лею ф╕рми в╕н улаштував велике свято, на яке були запрошен╕ численн╕ почесн╕ гост╕ та журнал╕сти. Один ╕з них задав йому довол╕ каверзне питання:
- Вам удалося орган╕зувати свою справу, в роки св╕тово╖ економ╕чно╖ кризи поставити ф╕рму на н... (
читать далее)